Engeguen una campanya per netejar Malgrat de pintades

Última revisió 12-12-2019 23:32
22/01/2014

L'Ajuntament va iniciar la setmana passada una campanya amb l'objectiu de netejar l'espai urbà de pintades. Des de Serveis Municipals s'han començat els treballs de neteja d'aquesta campanya que inclou un treball conjunt amb les regidories d'Educació, Joventut i Convivència, i Seguretat Ciutadana i Mobilitat, la qual inclourà xerrades i tallers. L'objectiu d'aquesta acció és educar, prevenir, informar i netejar per aconseguir un espai públic millor.

La neteja de pintades s'ha posat en marxa aquest mes de gener i es portarà a terme al llarg d'aquest 2014. Aquesta neteja inclou monuments i edificis municipals i catalogats; senyals de trànsit i identificació viària; vehicles, parades o marquesines, així com altre mobiliari urbà i elements de carrers, parcs i jardins públics, entre altres.

La campanya també inclou diverses actuacions transversals amb la participació de les Regidories d'Educació i Joventut, les quals a través de projectes educatius i divulgatius té com a objectiu incidir en la informació i l'educació per prevenir les accions que embruten l'espai públic. L'Ajuntament de Malgrat té habilitat un espai al parc Francesc Macià per fer-hi grafits.

El regidor d'Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, ha explicat que "la campanya va enfocada a sensibilitzar i conscienciar sobre aquesta problemàtica que ens afecta a tots". "L'Ajuntament amb aquesta campanya vol reforçar i posar eines per tenir un entorn urbà més net. Però, el pilar més important és el civisme i l'educació dels pares als seus fills", ha afegit el regidor.

Per altra part, l'Ajuntament va destinar l'any passat 22.500 euros a la neteja de les pintades que es fan a la via pública. La Policia Local intensificarà la seva tasca de vigilància, control i prevenció de pintades.

Engeguen una campanya per netejar Malgrat de pintades
Engeguen una campanya per netejar Malgrat de pintades