Es treuran les pilones de la zona de vianants del centre i l'accés es controlarà per càmeres

Última revisió 12-12-2019 23:11
02/06/2017

El ple va aprovar anit una modificació pressupostària amb els vots a favor del govern municipal, JXM, ERC, PDeCAT i CUP, i les abstencions dels grups de l'oposició, PSC i PP. A la modificació, s'inclou la instal·lació de càmeres de videovigilància que controlaran els accessos de la zona de vianants del centre del poble. Les càmeres reconeixeran les matrícules dels vehicles autoritzats i generarà automàticament una multa als que no ho estiguin. Aquesta actuació suposa una inversió de 40.000 euros

L'actual sistema de pilones hidràuliques accionades per un comandament a distància, que hi ha als accessos de les zones de vianants del centre del poble, serà substituït per la instal·lació de càmeres de videovigilància. Aquest nou sistema controlarà a través de 4 càmeres la matrícula dels vehicles autoritzats per passar i automàticament generarà una sanció als que no poden circular per aquesta zona.

La modificació pressupostària aprovada ahir també preveu obres a l'edifici per adaptar diferents espais amb una despesa de 20.000 euros i també millores als parcs i jardins per valor de 75.000 euros. Aquestes millores preveuen substituir mobiliari urbà i jocs infantils dels parcs de Can Campassol, Francesc Macià i la plaça de les Mines de Can Palomeres, perquè per la seva antiguitat estan malmesos. També s'hi col·locaran de nous a la platja, a Can Campassol i la plaça de la Família Maristany. A Can Campassol s'hi posaran seients de gronxadors, una caseta i jocs per jugar amb sorra, que substituirà l'actual sorrall. Al Francesc Macià es preveu posar un tren, molles, un gronxador accessible amb plataforma i seients gronxadors. A la plaça de les Mines de Can Palomeres hi haurà una estructura multijocs i una caseta i a la platja, una xarxa tridimensional per enfilar-se. A la plaça de la Família Maristany es col·locarà un gronxador i un tobogan.

La modificació inclou una inversió de 35.000 euros per fer millores a l'edifici del Mercat Municipal com la substitució de les portes del mercat i la retolació de la façana. També es comparan 294 nous contenidors de residus de superfície per valor de 99.275 euros.

La modificació pressupostària també preveu arranjar el Camí de la Pomereda a la zona de càmpings afectada pels temporals de l'hivern. Els treballs d'arranjament costgaran 191.400 euros. A. més, s'invertiran 345.300 euros en asfaltat de carrers i vies públiques i 22.150 euros en la creació d'un itinerari per a vinanats a la carretera BV-6001 entre l'avinguda dels Països Catalans i el Camí del Mig.

Totes aquestes actuacions s'han inclòs com a inversions sostenibles en el superàvit del 2016. Per altra part, dins la modificació pressupostària també s'han previst d'altres com la despesa de 5.000 euros per portar a terme la consulta popular per decidir si tira endavant la proposta de construcció d'una àrea comercial a la zona d'Escultor Clarà. També d'altres com el canvi d'ús de la subvenció de la Diputació de Barcelona de 805.000 euros, que inicialment es preveia per adquirir la finca de Can Palomo, i ara es destinarà a la construcció d'una pista polivalent; a més, d'un Pla Estratègic de Turisme, entre d'altres.

Es treuran les pilones de la zona de vianants del centre i l'accés es controlarà per càmeres
Es treuran les pilones de la zona de vianants del centre i l'accés es controlarà per càmeres