Inaugurada la ruta de la Tourdera, que va de Malgrat fins a Sant Esteve de Palautordera

Última revisió 12-12-2019 23:09
12/06/2018

La Ruta de la Tourdera s'ha inaugurat aquest matí en un acte celebrat a Tordera. L'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa (JXM), la regidora de Medi Ambient, Mireia Castellà (JXM), la regidora de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi, Ester Martínez (ERC), i el regidor i segon tinent d'alcalde, Jofre Serret (PDeCAT), han assistit a l'acte. La inauguració ha estat presidida per l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com a

La Ruta de la Tourdera, impulsada pel Consell Comarcal de la Selva en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, és un itinerari que enllaça el Montseny amb Malgrat de Mar de 66 quilòmetres de longitud. En el projecte, a banda de Malgrat, hi participen els municipis de Blanes, Breda, Palafolls, Tordera, Fogars de la Selva, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Arbúcies, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Gualba, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Fogars de Montclús, Vallgorguina i Montseny. Aquest projecte és una iniciativa per a condicionar antics camins paral·lels als rius per a senderistes i ciclistes.

El tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tourdera s'inicia al mateix nucli urbà, concretament a l'estació de trens, i gran part del seu recorregut discorrerà en paral·lel a la línia de costa, primer pel passeig de mar i després per la zona de reraduna del Camí de la Pomereda. Una altra gran part del traçat anirà en paral·lel al curs del riu de La Tordera, des de la desembocadura fins al municipi de Palafolls.

Actualment, 11 municipis ja disposen de trams actius de la ruta, que podeu consultar a l'apartat itinerari de la pàgina web, on podreu accedir a les fitxes individualitzades de cadascun, la seva informació tècnica, accés als tracks, etc. Aquests municipis són Montseny, Fogars de Montclús, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina, Gualba, Fogars de la Selva, Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar.

Pel que fa als 7 municipis restants que s'afegiran, ja disposem dels projectes executius per a cadascun d'ells i, en un breu període de temps, es preveu iniciar el procediment de licitació de les actuacions, que previsiblement s'iniciaran aquest any 2018 i es finalitzaran el 2019. En aquest cas, els municipis són: Hostalric, Riells i Viabrea, Breda, Blanes, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu i Massanes.

Inaugurada la ruta de la Tourdera
Inaugurada la ruta de la Tourdera