La Diputació lliura el projecte definitiu de regeneració urbana del barri de Malgrat Nord

Última revisió 12-12-2019 23:10
20/02/2018

El diputat d'Urbanisme i Habitatge de la DIputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, va lliurar ahir al matí a l'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa (JXM), i el regidor responsable de l'Àrea de Serveis a la Persona i Habitatge, Jofre Serret (PDeCAT), el projecte definitiu per millorar i dinamitzar el barri de Malgrat Nord.

Aquest document inclou un anàlisi de la realitat social, econòmica i urbanística del barri i estratègies d'actuació. L'Ajuntament ja treballa per posar fil a l'agulla als projectes urbanístics i socials que proposa aquest estudi amb la voluntat de regenerar el veïnat.

L'arquitecte Ramon Muñoz i l'antropòloga Nydia Tremoleda són els autors d'aquest projecte preveu 20 actuacions, dividides en 4 eixos: consolidació del barri, Malgrat Nord i la ciutat, habitatge i participació i cohesió.

La regidora d'Habitatge i portaveu del govern municipal, Neus Serrra (PDeCAT), ha explicat que a partir d'aquesta diagnosi feta a Malgrat Nord, i dels eixos de treball que es proposen, "l'equip de govern està a punt per impulsar el procés de transformació del paisatge del barri i millorar l'espai urbà i la cohesió social". "El primer objectiu del govern és prioritzar la reforma integral de la plaça de Fèlix Cardona i el seu entorn immediat per a la seva transformació en espai central de Malgrat Nord i contemplem també d'altres actuacions concretes de millora de mobiliari i enllumenat", ha detallat la regidora. "Això ho volem fer des del treball conjunt amb els veïns i veïnes del barri. Per això estem planificant una nova sessió de participació per començar a concretar els objectius", ha afegit Neus Serra.

La Diputació lliura el projecte definitiu de regeneració urbana del barri de Malgrat Nord
La Diputació lliura el projecte definitiu de regeneració urbana del barri de Malgrat Nord