La Generalitat diu que "no deixarà el territori desemparat" davant els danys ocasionats pel temporal

Última revisió 12-12-2019 23:13
25/01/2017

El conseller de Territori, Josep Rull, va visitar ahir a la tarda el tram final del Camí de la Pomareda per valorar sobre el terreny els danys, que ha provocat el temporal dels darrers dies. Rull va assegurar que qui se n'ha de responsabilitzar és l'Estat perquè és el titular de les platges. El conseller va avançar, però, que la Generalitat "no deixarà el territori desemparat".

El conseller de Territori, Josep Rull, es va trobar ahir al Camí de la Pomareda amb l'alcalde Joan Mercader (PSC), el regidor de Platges Óliver Sánchez-Camacho, i els regidors Carme Ponsa (Junts per Malgrat), Miquel Àngel Ruiz (Junts per Malgrat), Ester Martínez (ERC), Jofre Serret (PDeCAT), Paco Márquez (CUP) i Ana Vega (PP). La trobada, que també va comptar amb la presència de tècnics de l'Ajuntament, va servir per poder valorar sobre el terreny els danys que el temporal ha provocat a la zona d'accés als càmpings.

Rull considera que la reparació dels desperfectes "l'ha d'assumir bàsicament l'Estat que té la titularitat de Costes" i, per tant, "ha de dur a terme totes les actuacions d'inversió, reparació i prevenció". El conseller ha afegit que "la Generalitat pot demanar a l'Estat que actuï", però ha avançat que, si cal, valorarà la possibilitat de fer ús de les partides de contingència que el govern té "per a casos molt excepcionals". El govern es reunirà amb la Direcció General de Costes el proper dilluns 30 de gener a Madrid per posar sobre la taula la situació del front marítim del Maresme.

Per la seva banda, l'alcalde Joan Mercader va dir que "abans de Setmana Santa cal garantir l'accés la zona i una platja com la que teníem". "És una situació d'emergència i hem demanat tant a l'Estat com a la Generalitat que facin una inversió excepcional", ha afegit l'alcalde.

Les tasques de neteja han començat aquest matí. El més urgent és treure la sorra que ara hi ha al Camí de la Pomereda per poder valorar de manera definitiva l'abast dels danys ocasionats. Un cop finalitzats aquests treballs, que es portaran a terme aquesta setmana, es farà un estudi per determinar possibles solucions de futur.

Font: Ona Malgrat.

La Generalitat diu que
La Generalitat diu que "no deixarà el territori desemparat" davant els danys ocasionats pel temporal