La platja de l'"Astillero" obté per primer cop Bandera Blava i la del Centre la revalida per 15è any consecutiu

Última revisió 14-01-2020 14:25
27/05/2013

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació Europea d'Educació Ambiental (FEE) ha atorgat Bandera Blava a la platja de Malgrat Centre i a la de l'"Astillero" aquest estiu. És la primera vegada que la platja de l'"Astillero" rep aquest distintiu de qualitat i la de Malgrat Centre la manté, de manera consecutiva, des de 1998.

El regidor d'Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, ha destacat que la Bandera Blava és un reconeixement a la bona gestió que s'està fent de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat des de fa temps per oferir una bona qualitat dels serveis de les platges del municipi. La regidoria va marcar com a prioritat per a aquest 2013 aconseguir aquest guardó de qualitat per a la platja de l'"Astillero", que és la que està situada a zona turística del poble. "Que aquesta platja tingui la Bandera Blava és un plus de qualitat per a Malgrat com a destinació turística", ha remarcat Joan Mercader.


A nivell de tot Catalunya han estat distingides un total de 90 platges, tres més que l'any passat, una de les quals és la de l"Astillero" de Malgrat de Mar. A l'Estat espanyol, 648 platges, 11 més.

Les platges de Malgrat Centre i de l'"Astillero" disposen de tota mena de serveis: tres dutxes, rampes d'accés -en el cas de Malgrat Centre-, passarel·les, lavabos, mòdul de salvament, entre altres. A més, tenen tots els serveis adaptats per a les persones que pateixen discapacitat física, fins i tot, disposa de places d'aparcament adaptades per a elles.

El guardó de Bandera Blava distingeix la qualitat de l'aigua, la qual ha de ser excel·lent; a més, la platja ha de tenir una bona gestió ambiental pel que fa a la neteja i la recollida selectiva de residus, entre altres. A més, garanteix que es disposa d'uns serveis de salvament i socorrisme adequats, d'un pla de riscos de la platja, d'accessos fàcils i segurs, rampes d'accés i lavabos per a persones amb discapacitat.

La platja de l'
La platja de l'"Astillero" obté per primer cop Bandera Blava i la del Centre la revalida per 15è any consecutiu