La pubilla i l'hereu, els encarregats d'aixecar el teló de la festa major de Sant Nicolau demà

Última revisió 12-12-2019 23:19
03/12/2015

Irina Carnicero i Quim Santarén, pubilla i hereu de Malgrat de Mar 2015, són els encarregats de fer el pregó de Sant Nicolau demà divendres a les 18.30 h a les Peixateries Velles. Serà el tret de sortida de la festa major d'hivern, que en la jornada de demà inclourà també torneig de dòmino al matí, jazz amb el Contrapunt Trio i cinema amb la projecció del "Negociador".

Sant Nicolau estrena un format de festa major, que aposta per la música i per actes de més qualitat. La música de Sant Nicolau porta el nom de Mishima, de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, de la Banda del Drac i de Contrapunt Trio. Entre les novetats hi ha el pregó i l'aposta forta pels actes de la mainada. Es mantenen els actes més tradicionals com el Mercat de Sant Nicolau, el Concurs de Colles Improvisades, el Cros i el Vermut Solidari. En Bernat i l'Eulàlia seran protagonistes amb la celebració dels 25 anys de la colla.

El regidor de Cultura, Albert Cuní (PSC), ha explicat que s'ha apostat per fer una festa major d'hivern "més compacta i de més qualitat". Aquest Sant Nicolau s'iniciarà amb un pregó, com la festa major de Sant Roc. Aquesta és una de les novetats ja que fins ara la festa d'hivern no incloïa aquesta tradició. Seran la pubilla Irina Carnicero i l'hereu Quim Santarén els encarregats d'obrir el programa de festes el 4 de desembre a les Peixateries Velles, que s'allagarà fins el dia 8.

Un dels plats forts del programa és l'actuació del grup de pop independent Mishima, liderat per David Carabén que presentarà el seu darrer treball L'ànsia que cura. Un altre concert destacat serà el de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà -a la fotografia-, que amb Joan Coll al capdavant, presentarà el seu Concert Desconcertant, una actuació apta per a tots els públics i amb una clara intenció lúdica amb accions dinàmiques, plenes de comicitat però sense perdre la qualitat de la formació. El ball de festa major anirà a càrrec de la banda del Drac al Pavelló Germans Margall i el jazz també serà protagonista amb l'actuació del Contrapunt Trio a les Peixateries Velles.

Més actes per a la mainada

El programa de Sant Nicolau incrementa els actes adreçats a la mainada. Cada dia, els nens i nenes tindran una cita amb la festa major. Hi haurà bombolles, tobogan inflable, pallassos, jocs infantil i vaixell pirata, així com cinema infantil, entre altres. La Colla de Ratpenatsinfernals organitza les dues tabalades -la d'adults i l'infantil-, els versots, els dos correfocs i enguany, recupera el conte del Ratpenat. Tal i com es va fer fa 3 anys amb la presentació del llibre, l'actriu malgratenca Assumpta Mercader, acompanyada dels diables de la colla, explicaran a la mainada aquest conte que parla de l'origen de la bèstia de foc dels Ratpenatsinfernals.

El programa també inclou els actes més arrelats com el Mercat de Sant Nicolau, que enguany arriba a la 33a edició i que es farà la diada de Sant Nicolau pel Barri Antic. També es farà el 43è Concurs de Colles Improvisades al Parc de Can Campassol, el 21è Cros Vila de Malgrat de Mar i el Vermut Solidari a les Peixateries Velles que anirà a benefici de la Fundació Vicenç Ferrer.

25 anys de gegants

La Colla de Geganters de Malgrat de Mar serà protagonista d'aquest Sant Nicolau perquè enguany celebra 25 anys. La Cercavila de gegants de la diada de Sant Nicolau aplegarà aquest any més de 30 colles i inclourà l'acte de nomenament del Gegant Hereu del Maresme, en el qual en Bernat passarà el relleu. A la trobada comarcal hi seran presents en Treball i na Cultura, els gegants de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. També està prevista l'estrena d'un nou ball dels gegants.

Concert de Mishima, el 5 de desembre

El grup, liderat per David Carabén, serà un dels plats forts d'aquesta festa major de Sant Nicolau. Mishima actuarà al Pavelló Germans Margall a les 22.30 h. El preu de l'entrada és de 3 euros i es podran adquirir 1 hora abans al mateix recinte. Mishima és un grup català de música creat a Barcelona l'any 1999. Format per David Carabén, Alfons Serra, Marc Lloret, Dani Vega i Xavi Caparrós, Mishima s'ha convertit en un referent del pop independent del panorama musical català. Amb unes lletres amb qualitat literària, les cançons de David Carabén i els seus apleguen el millor del pop i el millor de la cançó d'autor. El nom del grup prové de l'escriptor japonès Yukio Mishima.

Consulteu aquí el programa de festa major de Sant Nicolau 2015.

La pubilla i l'hereu
La pubilla i l'hereu