L'Ajuntament posa en marxa una nova campanya per pintar façanes al Castell i la Verneda

Última revisió 12-12-2019 23:10
06/02/2018

L'Ajuntament de Malgrat de Mar torna a posar en marxa una nova campanya del pla ocupacional "Tu hi pintes molt!". La iniciativa, iniciada en març de 2013, té un doble objectiu: millorar el paisatge urbà del Castell i la Verneda dins la Llei de Barris i alhora facilitar l'accés al món laboral de persones a l'atur. Els veïns i veïnes interessades poden presentar una sol·licitud a partir de demà dimecres i fins el 30 de juny.

La Junta de Govern Local, formada per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha aprovat aquest migdia les bases específiques que regulen com els veïns del barri del Castell i La Verneda poden participar en el programa "Tu hi pintes molt!". Aquesta iniciativa consisteix en que el propietari interessat es fa càrrec del material necessari -pintura i els permisos pertinents- mentre que el programa "Tu hi pintes molt!" assumeix la mà d'obra dels treballs de pintat de la façana. La iniciativa té el doble objectiu de millorar el paisatge urbà del Castell i la Verneda dins la Llei de Barris i alhora facilitar l'accés al món laboral de persones a l'atur. Les persones que treballen pintant les façanes es contracten gràcies a una subvenció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte treball als barris i cofinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social.


Els veïns i veïnes propietaris d'habitatges ubicats als barris del Castell i La Verneda interessats han de sol·licitar-ho per escrit a l'Oficina d'Habitatge i Projectes Urbans de l'Ajuntament -ubicada al Centre Civíc del carrer del Segre, 1- o bé a l'Ajuntament -Carme, 30-. El termini per demanar-ho és obert a partir de demà dimecres 7 de febrer i fins el proper 30 de juny a les 14 h. Els propietaris dels habitatges han d'assumir el cost de la pintura. Les façanes es pinten d'acord amb la carta de colors del barri, elaborada al 2010. L'empresa Gabinete del Color, que és la responsable dels treballs cromàtics de les cases del riu Onyar a la ciutat de Girona, va ser l'encarregada de realitzar aquesta carta de colors.

L'Ajuntament posa en marxa una nova campanya per pintar façanes al Castell i la Verneda
L'Ajuntament posa en marxa una nova campanya per pintar façanes al Castell i la Verneda