L'Ajuntament reprèn "Emociona't", un projecte per ajudar nens i nenes a gestionar les emocions, aquest dissabte

Última revisió 12-12-2019 23:10
16/02/2018

La Regidoria d'Educació reprèn aquest proper dissabte el projecte "Emociona't" d'educació emocional per a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys. El projecte es durà a terme fins el mes de juny, coincidint amb l'acabament del curs escolar, a les Cases dels Mestres i a l'Escola Mare de Déu de Montserrat.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar inicia aquest dissabte 17 de febrer una nova edició del projecte Emociona't, un projecte d'educació emocional inclòs dins el Projecte socioeducatiu GR, i que s'emmarca dins de les actuacions municipals encaminades al foment de l'èxit educatiu al municipi, impulsades per les regidories d'Educació i Serveis Socials. Emociona't es va iniciar a Malgrat de Mar l'any 2010 quan la Regidoria de Joventut va iniciar el treball d'emocions per a joves i adolescents. Aquest projecte es va deixar de fer el curs 2016-2017. El govern municipal actual, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha decidit reactivar aquesta iniciativa.

Emociona't s'adreça a infants del poble d'entre 8 i 12 anys d'edat, derivats principalment per l'equip de serveis socials del municipi. El projecte es planteja com un treball dins l'àmbit de la prevenció, ja que el treball amb infants d'aquestes edats augmenta el grau d'efectivitat i preveu millores abans de l'inici de l'adolescència.

Els objectius del projecte Emociona't són:

  • Ensenyar als infants a experimentar, reconèixer, canalitzar i expressar les seves emocions i les dels altres de forma positiva.
  • Aprendre que regulant-les obtenen un benefici personal i social.
  • Fomentar el desenvolupament de la reflexió i la capacitat crítica com a mecanismes per a la presa de decisions.
  • Promoure actituds de foment del diàleg, la tolerància i el respecte a les diferències individuals.
  • Potenciar l'autoestima i l'autoimatge.

El projecte es durà a terme en sessions setmanals, els dissabtes de febrer a juny, amb un total de 17 sessions de 3 hores de durada cadascuna, a les Cases dels Mestres i a l'Escola Mare de Déu de Montserrat, i seran gestionats per la Fundació privada Assistència i Gestió Integral.