L'alcalde es reuneix demà amb Costes per valorar els danys del temporal i trobar solucions

Última revisió 12-12-2019 23:13
23/01/2017

L'alcalde, Joan Mercader, i el regidor de Platges, Óliver Sánchez-Camacho, es reuneixen demà amb la cap de la demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano, per valorar els danys i trobar-hi solucions. Les fortes onades d'aquest cap de setmana han inundat el Camí de la Pomareda a l'altura dels càmpings i han provocat destrosses a la zona. El temporal marítim també ha afectat la gola de la riera de Palafolls. L'accés a l'avinguda dels Pins, just sota la via del tren, està inundat.

La zona dels càmpings, ubicada al final del Camí de la Pomareda, és un dels punts més afectats pel temporal marítim, que assota el litoral català des de divendres passat. La Policia Local de Malgrat de Mar ja va haver de tallar el trànsit al tram final del Camí de la Pomareda el mateix divendres per les inundacions que afectaven el vial i que dificultaven l'accés als càmpings.

El temporal ha provocat danys a la vorera i l'asfalt, i també a les diverses edificacions, que els càmpings tenen just a tocar de la platja. Alguns dels pins que hi havia a la zona han caigut i, fins i tot, els ha arrossegat el mar. Propietaris dels càmpings afectats han fet construir dics de sorra als accessos dels seus establiments per evitar que l'aigua hi entrés. Una excavadora treballa a la zona afectada des divendres passat per intentar minimitzar els desperfectes que pugui causar el temporal.

El regidor de Platges Óliver Sánchez-Camacho ha explicat que només es podran valorar els danys, que han causat les fortes onades a la zona dels càmpings, quan acabi el temporal marítim. Sánchez-Camacho ha avançat, però, que "aquest problema és prou conegut i que no es pot demorar més". El regidor assegura que els diferents agents implicats "s'han de seure ràpidament a parlar sobre aquesta problemàtica". "És el moment clau i no podem deixar passar més temps perquè, si no, la propera tardor i hivern estarem en la mateixa situació", ha afegit.

La gola de riera, inundada

Un altre dels punts afectats pel temporal marítim ha estat el tram zero de la riera de Palafolls, que dóna accés a l'avinguda dels Pins. L'aigua, que ha inundat completament el pas, arriba gairebé als dos metres d'alçada, just a tocar de la via del tren.

Font: Ona Malgrat.

L'alcalde es reuneix demà amb Costes per valorar els danys del temporal i trobar solucions
L'alcalde es reuneix demà amb Costes per valorar els danys del temporal i trobar solucions