L'Arxiu Municipal organitza diverses activitats fins al juny per descobrir llegat de mossèn Fèlix Paradeda

Última revisió 12-12-2019 23:19
10/12/2015

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa en marxa aquest diumenge un programa d'activitats per descobrir el llegat de mossèn Fèlix Paradeda. Els Arxius Municipals de Malgrat i Palamós organitzen un cicle d'actes fins el mes de juny de l'any vinent, que inclou xerrades, exposició, presentació d'un llibre i visites guiades.

El llibre Malgrat i sos contorns, de mossèn Fèlix Paradeda, publicat ara fa 100 anys, el 1915, ha estat durant anys el llibre de referència a nivell històric de Malgrat. A partir d'aquesta excusa i amb ganes de posar en valor l'obra d'un personatge que no és prou coneguda, des dels Arxius Municipals de Malgrat i de Palamós, amb la col·laboració d'investigadors locals dels dos pobles -Joan Piña, Anna Maria Anglada i Gabriel Martín-, s'ha organitzat un conjunt d'actes diversos amb l'objectiu de descobrir el llegat de Paradeda.

El cap del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar, Josep Maria Crosas, ha explicat que "més enllà de la persona, el que interessa és descobrir l'obra, el que ens ha deixat el personatge". "En aquest sentit, des del punt de vista de Malgrat, és molt interessant descobrir la seva obra a Palamós, segurament molt poc coneguda pels malgratencs. I des del punt de vista de Palamós, on és menys conegut, succeeix a l'inrevés", ha afegit.

S'han programat activitats amb l'objectiu de descobrir l'obra de mossèn Fèlix Paradeda des de diferents punts de vista, no només l'acadèmic. El cicle s'encetarà aquest diumenge amb una lectura de textos de l'autor a càrrec de l'actriu local Assumpta Mercader. També es preveuen conferències, una exposició i la publicació de bona part de les seves obres.

El programa d'activitats és el següent:

13 de desembre de 2015:

-El Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda.

Lectura comentada de textos i poemes a càrrec d'Assumpta Mercader, amb la col·laboració de Joan Piña i Anna Maria Anglada

12 h Sala d'actes del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat

24 de gener de 2016:

-Mossèn Fèlix Paradeda en el context de la historiografia local.

Matinal d'història a càrrec de Joaquim Maria Puigvert, professor titular d'Història Contemporània per la Universitat de Girona

12 h Sala d'actes del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat

21 de febrer de 2016:

-Entre Palamós i Malgrat: escoltant Paradeda. Matinal d'història a càrrec de Joan Piña Pedemonte (investigador de Malgrat) i de Gabriel Martín (investigador de Palamós)

12 h Sala d'actes del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat

Març 2016:

-Passegem pel Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda

Visites guiades per llocs emblemàtics de Malgrat vinculats a mossèn Fèlix, a càrrec d'Anna Maria Anglada i Joan Piña

Dates i horaris a concretar. Cal inscripció prèvia

Abril-juny 2016

-Exposició:

El llegat de mossèn Fèlix Paradeda. Pro aris et focis

-Presentació a Malgrat i a Palamós del llibre

L'obra de mossèn Fèlix Paradeda. Edició crítica

-Passegem pel Palamós de mossèn Fèlix Paradeda

Visites guiades per llocs emblemàtics de Palamós vinculats a mossèn Fèlix

L'Arxiu Municipal organitza diverses activitats fins al juny per descobrir llegat de mossèn Fèlix Paradeda
L'Arxiu Municipal organitza diverses activitats fins al juny per descobrir llegat de mossèn Fèlix Paradeda