Les tasques de neteja de la zona afectada pel temporal començaran demà

Última revisió 12-12-2019 23:13
24/01/2017

La demarcació de Costes de l'Estat i l'Ajuntament de Malgrat de Mar han fet matí han fet una primera valoració dels danys ocasionats pel temporal marítim dels darrers dies. La cap de la demarcació, Maria Toledano, i l'alcalde, Joan Mercader, acompanyats de tècnics, han visitat el sector afectat del Camí de la Pomereda. Tot i que els danys no es podran valorar econòmicament fins que es faci la neteja de la zona, els primers càlculs apunten que la xifra podria superar el mig milió d'euros. El regi

Maria Toledano ha visitat la zona dels càmpings del Camí de la Pomereda afectada pel temporal marítim dels darrers dies. Ho ha fet acompanyada de l'alcalde, el regidor de Platges, Óliver Sánchez-Camacho, la regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JXM), la regidora del PP, Ana Vega, així com tècnics del consistori, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i membres de la Universitat Politécnica de Catalunya (UPC).

Després de visitar la zona Toledano s'ha reunit amb l'alcalde i regidors per valorar la situació i plantejar possibles solucions de futur. La cap de la demarcació de Costes no ha volgut fer declaracions. El regidor de Platges, Óliver Sánchez-Camacho, ha detallat que el temporal marítim ha provocat destrosses al vial del Camí de la Pomereda -en el tram que dóna accés als càmpings entre la carretera de Mas Bages i el riu de La Tordera-, a les xarxes d'enllumenat, telèfon i clavegueram, al mobiliari urbà i l'arbrat. A aquests danys ocasionats a l'espai públic, s'han d'afegir les destrosses ocasionades pel mar als càmpings de la zona. Sánchez-Camacho ha explicat que no es podrà fer la valoració econòmica dels danys fins que es portin a terme les tasques de neteja de la zona afectada. Tot i això, ha avançat que la xifra podria superar el mig milió d'euros.

El regidor de Platges ha explicat que demà dimecres començaran les tasques de neteja i que el més urgent és treure la sorra que ara hi ha al Camí de la Pomereda per poder valorar l'abast dels danys ocasionats. Un cop finalitzats aquests treballs, que es portaran a terme aquesta setmana, es farà un estudi per determinar possibles solucions de futur.

Prova pilot a la zona amb espigons geotèxtils

Aquesta zona està constantment afectada pels temporals marítims. La darrera actuació que va fer en aquest sector el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient es va enllestir a l'estiu de 2015. L'Estat va dragar 114.000 metres cúbics de sorra de davant del port d'Arenys i els va dipositar a la platja de Malgrat. També va col·locar 6 espigons curts fets de geotèxtil en una prova pilot a tot l'Estat espanyol i pionera a Europa.

Les tasques de neteja de la zona afectada pel temporal començaran demà
Les tasques de neteja de la zona afectada pel temporal començaran demà