Malgrat inaugura el circuit permanent d'orientació amb una cursa, aquest diumenge

Última revisió 12-12-2019 23:13
13/01/2017

La 1a Cursa d'orientació inaugurarà el circuit permanent de Malgrat de Mar. La cursa es durà a terme aquest diumenge 15 de gener al Parc de Francesc Macià, a les 9 h. El circuit permanent d'orientació a Malgrat és el primer de la comarca del Maresme.

El Grup Excursionista de Malgrat (GEM) organitza la primera Cursa Popular d'Orientació a Malgrat de Mar, que es durà a terme aquest diumenge 15 de desembre al Parc de Francesc Macià. Aquesta jornada es realitza amb motiu de la inauguració del circuit permanent de Malgrat.

La jornada s'iniciarà a les 9 h, a les 10 h sortiran els primers corredors, a les 11:30 h es farà el tancament de les sortides i, finalment, a les 13:30 h es farà el tancament de les arribades.

Les inscripcions es poden formalitzar a la pàgina web del GEM: www.gem-malgrat.cat i a l'espai del GEM al Carrer Feliciano s/n, els dimecres de 20 h a 21:30 h.


Circuit d'orientació permanent a Malgrat de Mar

Es posa en marxa un circuit permanent d'orientació a Malgrat, el primer de la comarca del Maresme. Es tracta d'un circuit amb un territori limitat i representat en un mapa d'orientació, a on els controls o les fites estan fixades. Totes les fites estan indicades en el mapa i cada fita disposa d'una pinça que acreditarà que s'ha passat pel control. L'objectiu dels circuits permanents és oferir un primer contacte a persones no iniciades en l'orientació, facilitar l'aprenentatge d'aquesta modalitat esportiva, o simplement oferir una activitat de lleure en família.

El nivell de dificultat i ritme el decideix el propi usuari. El circuit d'orientació no només posa a prova la resistència física sinó també la capacitat de concentració i orientació, i fomenta l'estimació i el respecte per la natura. El circuit inclou zona urbana i forestal. El treball de camp i disseny del circuit d'orientació de Malgrat ha estat realitzat pel GEM i l'Ajuntament de Malgrat de Mar. El mapa cartogràfic ha estat elaborat per una empresa especialitzada.

Malgrat inaugura el circuit permanent d'orientació amb una cursa
Malgrat inaugura el circuit permanent d'orientació amb una cursa