Malgrat posarà en marxa el servei d'atenció domiciliària per ajudar persones vulnerables quan surten de l'hospital

Última revisió 12-12-2019 23:11
08/06/2017

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, posarà en marxa el projecte Programa Atenció Domiciliària Alta Hospitalària a Malgrat de Mar. Es tracta d'un servei d'atenció a domicili per a persones que reben l'alta hospitàlia i necessiten d'ajuda quan tornen a casa.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa a disposició dels ciutadans un nou sistema d'atenció a domicili, gratuït, adreçat a persones que han estat ateses a l'hospital i que un cop donats d'alta necessiten d'ajuda externa a l'hora de realitzar activitats bàsiques de la vida diària, ajudant així en les situacions provocades per problemes de salut de caràcter sobtat, que suposen una sobrecàrrega en les famílies que veuen superada la seva capacitat de resposta en un primer moment.

L'Ajuntament assumeix el cost total d'aquest servei, uns 7.450 euros. La necessitat de l'assistència domiciliària és valorada per les professionals de l'Hospital, del CAP i de l'Ajuntament. El suport es preveu de 45 dies màxim i 60 hores per persona. L'Ajuntament destinarà a aquest servei una treballadora familiar que s'encarregarà de gestionar les diverses tasques com ara els serveis d'atenció personal (higiene, alimentació, supervisió en la medicació...), els serveis d'acompanyament al domicili, les gestions fora del domicili i el suport en les mancances d'autonomia física, entre d'altres qüestions. Es calcula que unes 40 persones aproximadament es podran beneficiar d'aquest servei. Aquest programa pioner, ja es porta a terme des de fa uns mesos a Calella.

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), ha explicat que el govern municipal ha cregut "prioritari i necessari" tirar endavant aquest projecte, el qual segons ha detallat, ha estat proposat des de fa temps per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a l'Ajuntament de Malgrat de Mar. "A nivell polític s'ha decidit tirar-lo endavant per faciitar la vida a aquelles persones que surten de l'hospital, sobretot a aquelles que tenen poc o cap acompanyament familiar i necessiten ajuda".