Malgrat presenta el Pla Local de Seguretat Viària en una jornada tècnica de la Diputació

Última revisió 14-01-2020 16:05
27/11/2007

L'Ajuntament de Malgrat de Mar presenta el Pla Local de Seguretat Viària a la III Jornada Tècnica de Seguretat Viària, que la Diputació de Barcelona organitza aquest dijous.

L'alcaldessa, Conxita Campoy, i la consultora de l'empresa Intra S.L., Jytte Thomsen, seran les encarregades de presentar el Pla Local de Seguretat Viària de Malgrat de Mar durant la jornada tècnica, que està dirigida als responsables polítics i tècnics de les administracions locals de les comarques barcelonines. La jornada se celebra a la sala d'actes de l'Escola Industrial de Barcelona.
><br> El Pla Local de Seguretat Viària, fruit de l'encàrrec fet per l'Ajuntament a través del Servei Català del Trànsit, fa una diagnosi de la situació actual i estableix uns objectius i unes línies estratègiques de futur. La diagnosi que fa el pla local indica que el nombre d'accidents amb víctimes va disminuir un 36% entre el 2004 i el 2006. També es constata que els nens i nenes de 14 anys i la gent gran, tot i que representen pocs accidents, mostren un risc d'atropellament superior a la mitjana.
><br> Pel que fa a les línies estratègiques de futur hi ha la voluntat de reduir les velocitats excessives i inadequades, aconseguir un augment de l'ús dels accessoris de seguretat passiva i assolir una reducció del consum d'alcohol com a causa concurrent en els accidents de trànsit, entre altres.
><br> El pla d'actuació proposa una jerarquització de la xarxa viària, regulació amb semàfors dels passos de vianants més conflictius, augment de la xarxa de carrers per a vianants, millora del disseny i de l'ordenació del trànsit en les interseccions més conflictes, entre altres.
><br>
><br>Per a més informació: III Jornada Tècnica de Seguretat Viària de la Diputació de Barcelona
><br