Noves campanyes de donació de sang a Malgrat aquesta setmana

Última revisió 12-12-2019 23:32
20/01/2014

Les reserves del Banc de Sang i Teixits estan sota mínims des de fa setmanes. Malgrat de Mar organitza, juntament amb el Banc de Sang, dues noves campanyes de donació aquesta setmana. Aquestes dues campanyes s'inclouen en el període de la 1a Gran Marató de Donació de Sang que es porta a terme des de divendres passat a diferents hospitals de Catalunya.

La primera campanya es farà aquest dijous 23 de gener de 17 h a 21 h a la Capella de l'Antic Hospital. La segona serà diumenge 26 de gener de 10 a 14 h a Can Campassol.

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml). Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta, s'analitza la sang.

Es pot ser donant de sang:

-Si es té entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos.

-Tot i que s'hagi patit hepatitis abans dels 12 anys.

-Encara que no s'estigui en dejú.

-Encara que es tingui el colesterol elevat.

-Encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.