Noves campanyes de donació de sang demà dijous i diumenge

Última revisió 12-12-2019 23:13
18/01/2017

Les reserves del Banc de Sang i Teixits estan sota mínims des de fa setmanes. Malgrat de Mar organitza, juntament amb el Banc de Sang, dues noves campanyes de donació aquesta setmana. La primera campanya es farà aquest dijous 19 de gener de 17 h a 21 h a la Capella de l'Antic Hospital. La segona serà diumenge 22 de gener de 10 a 14 h a Can Campassol.

El Banc de Sang i Teixits informa que demà dijous 19 de gener es farà una nova campanya de donació de sang a la Capella de l'Antic Hospital. N'hi haurà una altra el proper diumenge 22 de gener a Can Campassol.

A més, també s'ha iniciat la Marató 2.0 de Catalunya, una campanya dedicada a donar a conèixer els grups sanguinis, ja que, segons un estudi del Centre d'Estudis d'Opinió un 40% dels catalans no sap quin grup sanguini té. Aquesta Marató 2.0 es fa del 13 al 20 de gener a l'Ajuntament de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i al Palau de la Generalitat

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml). Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta, s'analitza la sang.

Es pot ser donant de sang:

  • Si es té entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos.
  • Tot i que s'hagi patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no s'estigui en dejú.
  • Encara que es tingui el colesterol elevat.
  • Encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.

Noves campanyes de donació de sang demà dijous i diumenge
Noves campanyes de donació de sang demà dijous i diumenge