Presentació del projecte de remodelació del Passeig Marítim, aquest divendres al Centre Cultural

Última revisió 12-12-2019 23:09
14/05/2018

L'Ajuntament de Malgrat de Mar presentarà aquest divendres, 18 de maig, el projecte de remodelació del Passeig Marítim, després de les modificacions que ha introduït el govern municipal, JXM, ERC, PDeCAT i CUP. El projecte es va aprovar en el ple del passat mes d'abril i es preveu poder iniciar les obres el mes d'octubre. La presentació tindrà lloc divendres a les 19 h al Centre Cultural.

La regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JXM), ha explicat que l'empresa que ha fet la modificació del projecte és qui farà la presentació i explicarà com ha quedat la proposta per remodelar el Passeig Marítim. El projecte d'ordenació i rehabilitació del Passeig Marítim, entre la plaça de l'Àncora i l'avinguda de Colom, s'ha modificat per indicacions del govern municipal que ha volgut introduir canvis com l'ampliació de l'àmbit d'actuació, incorporant més trams de carrers perpendiculars fins als punts inclosos en el projecte d'obertura de l'avinguda de Barcelona -que actualment s'està executant- com el de Manuel de Falla i Balmes. Els treballs que s'han incorporat al projecte de rehabiitació del Passeig Marítim també inclouen un aixecament topogràfic de tot l'àmbit afectat pel projecte i la comprovació de les seccions dels treballs de la xarxa de recollida d'aigües pluvials.

El govern municipal també va modificar el projecte de rehabilitació del Passeig Marítim, que va ser aprovat pel ple al desembre de 2013, per incloure un carril per a bicicletes i canviar els materials de construcció que es faran servir, així com que tota la il·luminació passarà a ser led. Altres canvis que s'han introduït és que les taules i cadires de les terrasses dels bars i restaurants del passeig es col·locaran a tocar de la façana. També s'ha inclòs fer el tancat de tot el traçat de la via del tren, així com la modificació d'espais verds i el fet que no es col·locaran palmeres de punta a punta del passeig tal i com es preveia en el projecte de 2013- si nó que s'aprofitaran una trentena de les palmeres que hi ha actualment, així com d'altres arbres que hi ha -magnòlies, pi, oliveres, entre d'altres- i s'hi plantaran més d'altres espècies. Mireia Castellà ha explicat que els efectes devastadors del morrut sobre les palmeres en els darrers anys ha fet canviar la tipologia d'arbres que s'hi plantaran.

Presentació del projecte de remodelació del Passeig Marítim
Presentació del projecte de remodelació del Passeig Marítim