Un llibre descobreix que el Calisay va néixer a Malgrat de Mar

Última revisió 12-12-2019 23:31
23/04/2014

El periodista maresmenc Joan Celdran explica a "Gran Licor Calisay. Memòria del bon gust (1895-1995)" l'origen del marca i el situa a Malgrat de Mar, l'any 1895. L'obra, que recull més de 300 fotografies, és el resultat de dos anys de recerca. L'autor ha recollit el testimoni de més d'un centenar de persones de Malgrat de Mar, Blanes i Arenys de Mar.

"Gran Licor Calisay. Memòria del bon gust (1895-1995)" explica els més de cent anys d'història d'un dels licors catalans més prestigiosos. L'autor Joan Celdran ha estudiat per primera vegada l'origen de la marca i l'ha situat a Malgrat de Mar, l'any 1895. Després, segons es recull al llibre, es va passar a fer a Blanes i, més tard, a Arenys de Mar, on tres generacions de la família Mollfulleda el van fabricar fins al 1995. Actualment, l'empresari José María Ruiz-Mateos és el propietari de la fórmula que elabora des d'Andalusia.

Celdran, que ha necessitat per elaborar el llibre dos anys de recerca, ha comptat amb el testimoni de més d'un centenar de persones de Malgrat de Mar, Blanes i Arenys de Mar. L'obra conté més de 300 fotografies, moltes de les quals surten a la llum per primera vegada. Hi apareixen imatges de l'inici del negoci a Malgrat, l'evolució de la fàbrica, els productes que s'hi van elaborar i la seva publicitat.

Gran Licor Calisay. Memòria del bon gust (1895-1995), que ha estat guardonat amb el premi Gourmand World Cookbook Award en la categoria Best Drink History Book, s'ha editat coincidint amb la commemoració del centenari de la mort de Magí Mollfulleda, impulsor del negoci.Font: Ona Malgrat.

Un llibre descobreix que el Calisay va néixer a Malgrat de Mar
Un llibre descobreix que el Calisay va néixer a Malgrat de Mar