Veïns i veïnes de Malgrat Nord exposen les seves preocupacions sobre el barri al Fòrum Ciutadà

Última revisió 12-12-2019 23:13
23/01/2017

Unes 80 persones van participar al fòrum ciutadà de Malgrat Nord, divendres passat al Pavelló Germans Margall. La seguretat ciutadana va ser un dels temes que es van tractar, juntament amb la neteja de parcs i carrers, la manca d'esdeveniments al barri i la seguretat vial.

Els grans temes que es van posar sobre la taula al fòrum ciutadà de Malgrat Nord -neteja de parcs i de carrers, falta d'esdeveniments, seguretat ciutadana i vial- van sorgir de les 96 enquestes, que havien respost prèviament els veïns. Una de les preocupacions que es van exposar en el transcurs del fòrum va ser la venda i el consum de drogues i d'alcohol en alguns espais públics del barri, com ara la plaça de Fèlix Cardona. En aquest sentit, Óscar Fernández, un dels vocals de la mesa que ha organitzat el fòrum, considera "que no s'ha parlat tant de la violència, de les drogues, dels abusos possibles que hi ha als carrers o del botellón perquè la gent té por a represàlies". "Cal parlar amb l'Ajuntament i demanar més presència policial", ha afegit Fernández. En aquest sentit, un veí va demanar, fins i tot, que s'ubiqui una caserna de la Policia Local al barri.

A banda de tractar qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana, els veïns també han parlat de l'incivisme dels ciutadans que no recullen els excrements dels seus gossos, les pintades a les parets, l'excés de velocitat d'alguns conductors, els pares i mares de l'Escola Vedruna, que, segons els veïns, aparquen malament els seus vehicles durant massa estona perquè s'entretenen a la porta del centre, la manca de neteja en alguns espais del barri, com ara la plaça de la Pagesia, o la falta d'organització de més esdeveniments a la zona, entre d'altres.

La primera sessió del fòrum ciutadà de divendres passat va servir per tal que els veïns exposéssin totes aquestes preocupacions. El següent serà, segons Óscar Fernández, treballar "per tal que el fòrum no miri aquí". En aquest sentit, els organitzadors esperaran la reacció de la gent. Ferández diu que "la mesa no és la solució, sinó que només recull el què els veïns demanen" i que, per tant, cal que el fòrum continuïviu per tal de poder fer arribar aquestes preocupacions a l'administració per tal que les resolgui. Els organitzadors del fòrum esperen poder organtizar una nova reunió en dues o tres setmanes.

Foto: Ona Malgrat.

Veïns i veïnes de Malgrat Nord exposen les seves preocupacions sobre el barri al Fòrum Ciutadà
Veïns i veïnes de Malgrat Nord exposen les seves preocupacions sobre el barri al Fòrum Ciutadà