Inici de la temporada de platges que ve marcada per les mesures de prevenció de la COVID-19

Última revisió 02-07-2020 12:27
02/07/2020

La Regidoria de Platges va iniciar ahir la temporada de platges amb la posada en funcionament del servei de vigliància i socorrisme. El servei d'aquest estiu ve marcat per les mesures de prevenció i seguretat que obliga la crisi sanitària provocada per la COVID-19. 

Les novetats d'enguany a les platges són la instal·lació de 2 noves línies de vida: una a la platja de la Conca, davant de l’empresa Spontex, i una a l’”Astillero” davant de les pistes de petanca. En total hi ha 9 línies de vida en tota la platja. Les dutxes només tenen un sortidor d’aigua per garantir l'ús individual. Enguany, no s'ha col·locat el lavabo químic a la Platja de l’”Astillero”, atès que és una mesura desaconsellada com a mesura preventiva de la COVID-19. La zona adaptada de l’”Astillero”, situada a l’alçada de l’avinguda dels Països Catalans, té menys para-sols fixes per mantenir la distància de 4 metres entre ells. Hi ha també  passeres noves a la platja de la Conca i s'han renovat els tancats de protecció de la vegetació psammòfila. Les platges de Malgrat Centre i de l'"Astillero" han renovat la Bandera Blava que distingeix la seva qualitat. 

A més, cal recordar que durant tota la temporada restarà prohibit l’accés i el bany a la zona de la desembocadura de La Tordera i llacuna natural.

 

Mesures preventives de la COVID-19 a la platja

  • Mantenir la distància mínima de 2 metres entre persones.
  • Mantenir la distància de 4 metres entre tovalloles i para-sols.
  • Practicar l’esport de forma individual i sense contacte físic.
  • Mantenir lliures els primers 6 metres de sorra, a tocar de  la línia de mar.
  • Dipositar els residus als espais habilitats
  • A les dutxes i lavabos, només una persona.
  • Grups de 15 persones màxim.
  • Respectar els espais protegits.
  • Prohibit l’accés dels gossos.

 

Informació diària de l'estat de les platges

A la pàgina web de l’ACA, que es pot consultar amb qualsevol dispositiu, tauleta o telèfon mòbil, s’oferirà tota la informació vinculada al Programa de Vigilància i Informació de la qualitat de les aigües de bany. La publicació dels primers resultats de les analítiques de les aigües de bany de l’any 2020 serà el 19 de juny. Podeu visualitzar-la al link: http://aca.gencat.cat/ca/laca/campanyes-i-divulgacio/platges-2020/ on també trobareu el Protocol de mesures addicionals i preventives motivades per la Covid-19 per a la gestió de les aigües de bany.

 

Servei de vigilància i socorrisme

Per altra part el servei de vigilància i socorrisme es va activar ahir a totes les platges fins el 31 d'agost. L'horari és de dilluns a diumenge de 10 h a 18 h. 

 

Imatge de l'any passat de la platja. Foto: AjMalgrat.
Imatge de l'any passat de la platja. Foto: AjMalgrat.