Jornades per cuidar i conèixer el delta de La Tordera, el 18 i el 22 de juliol

Última revisió 13-07-2020 14:14
13/07/2020

La Regidoria de Medi Ambient organitza unes jornades per tenir cura del delta de La Tordera i alhora conèixer-lo de la mà d’experts. Aquest dissabte 18 de juliol es farà una neteja manual de la zona deltaica i el 22 de juliol una visita ornitològica amb el guiatge del grup de naturalistes voluntaris Nat Mont. Per participar en les jornades cal fer una inscripció. Les jornades serviran per estrenar un mirador d’aus que es col·locarà davant del delta la pròxima setmana.

La jornada de neteja de dissabte consistirà a retirar de la zona deltaica els residus inorgànics com plàstics, ferros, restes de canonades, entre d’altres. No es retiraran les canyes ni les restes vegetals, perquè aquestes formen part de l’hàbitat del riu i el milloren. La neteja es portarà a terme en grups reduïts i cada grup serà conduït per un voluntari. L’Ajuntament proporcionarà el material necessari com guants i bosses de ràfia, entre altres. La neteja es farà de 19 h a 21 h i el punt de trobada és l’aparcament del Camí de la Tordera.

La segona jornada al delta tindrà lloc el dimecres 22 de juliol a les 19 h i consistirà a fer una visita per conèixer diferents espècies d’aus que s’han identificat aquests mesos al delta de La Tordera amb el guiatge de l’Associació Naturalistes del Montnegre i La Tordera Nat Mont, ja que alguns dels seus membres són els voluntaris encarregats de fer el seguiment i observació de les nidificacions al delta. El punt de trobada serà l’aparcament del Camí de la Tordera a les 19 h.

Per participar a les jornades cal fer una inscripció prèvia aquí 

 

 

Un mirador d’aus

La Regidoria de Medi Ambient ha informat que aquestes dues jornades serviran per estrenar un mirador d’aus que es col·locarà al final del camí, just davant el delta. Aquesta instal·lació de fusta permetrà contemplar les moltes i diferents espècies d’aus del delta i alhora serà una barrera per impedir l’accés. El mirador tindrà diverses finestres a diferents altures.

 

 

Una imatge actual del delta de La Tordera. Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
Una imatge actual del delta de La Tordera. Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.