La Festa Major de Sant Roc, suspesa per la pandèmia

Última revisió 27-07-2020 14:41
27/07/2020

L'alcalde, Joan Mercader, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa la suspensió de la festa major de Sant Roc per responsabilitat amb la situació actual de la pandèmia. "Les últimes restriccions i declaracions per part del govern de la Generalitat de Catalunya i l’evolució i tendència dels brots dels últims dies tant a l’Area Metropolitana de Barcelona com de la Regió Sanitària de Girona, desaconsellen la celebració d’esdeveniments amb una gran participació i mobilització de gent", ha detallat l'alcalde. 

L'Ajuntament ja tenia tancat el programa de Festa Major de Sant Roc des de feina dies. Un programa que havia exclòs actes multitudinaris com la fira d'atraccions, els focs artificials, el correfoc o l'exhibició de castellers, entre d'altres. S'havia optat per actes de format més reduït i amb l'aplicació de totes les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19. En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que "Vull posar en valor i agrair l’esforç de les entitats i voluntaris juntament amb les regidories de Cultura, Esports, Joventut, Comunicació i Barris que fins l'últim moment han treballat per adaptar-la i poder-la fer possible".  

Joan Mercader ha explicat que l'evolució de la pandèmia en els últims dies i la situació crítica anunciada pel govern de la Generalitat tot just aquest matí, ha portat al govern municipal a optar per la cancelació de la festa major. "Seguint el criteri sanitari i alhora per seny, prudència, prevenció i respecte als professionals sanitaris, de Serveis Socials i Policia, els quals han estat a 1a línia del Covid-19 des del primer moment, i sobretot, per responsabilitat hem decidit suspendre-la", ha manifestat.  "Ha sigut una decisió difícil i dolorosa ja que la darrera suspensió de la Festa Major va ser el 1938 durant la Guerra Civil. Però per damunt de tot, des del govern municipal tenim la responsabilitat d’assegurar i garantir la salut i la seguretat de les persones", ha precisat l'alcalde. 

Joan Mercader ha dit que en el programa de la festa major d'enguany hi havia previst un acte de reconeixement a les persones de la COVID-19, el qual queda ara ajornat però que la intenció és poder-lo celebrar quan sigui possible. 

La regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha explicat que si la situació millora i és possible hi ha la voluntat de poder organitzar actes culturals de petit format, adaptant-los a les mesures de seguretat. La regidora de Cultura ha agraït la col·laboració de totes les entitats i les persones que han treballant en la programació d'aquesta festa major "que no pot ser". "Vull agrair-los sobretot, l'entesa d'aquesta decisió de suspendre, que ha estat difícil i ben dolorosa, però actuem pel sentit de responsabilitat i de prevenció", ha afegit Lurdes Borrell. 

 

 

Un moment de la roda de premsa d'aquest migdia. Foto: AjMalgrat.
Un moment de la roda de premsa d'aquest migdia. Foto: AjMalgrat.