La Generalitat desactiva demà les targetes moneder del menjador escolar

Última revisió 30-07-2020 16:17
30/07/2020

L'Ajuntament informa que les targetes moneder del menjador escolar seran desactivades demà divendres 31 de juliol i quedaran sense saldo. Així ho ha comunicat el Departament d'Educació de la Generalitat. Les famílies poden esgotar el saldo abans de dissabte, quan les targetes deixaran de ser actives. L'alcalde, Joan Mercader, ha enviat una carta al  conseller d'Educació i al de Treball, Afers Socials i Família per expressar la preocupació i la queixa del govern municipal per aquesta decisió. També ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, tot recordant que les necessitats de les famílies malgratenques es continuaran cobrint des de Benestar Social. 

 

La regidora d'Educació, Lurdes  Borrell, ha explicat que el consistori ha tingut coneixement de la instrucció donada per part de la Generalitat de Catalunya als consells comarcals i al Consorci d'Educació de Barcelona de tancar les targetes moneder vinculades a les beques menjador demà 31 de juliol. El Consell Comarcal del Maresme gestiona aquestes beques i l'Ajuntament de Malgrat va repartir el 25 de març -en ple confinament per l'estat d'alarma provocat per la pandèmia del coronavirus- les 274 targetes moneder a les famílies del poble amb beca menjador del curs 2019-2020. Lurdes Borrell ha recordat a les famílies que si encara disposen de saldo poden gastar-lo fins demà divendres. 

La regidora d'educació també ha informat que és obligatori que les famílies guardin la targeta moneder, ja que caldrà retornar-la. A partir del mes de setembre es comunicaran els punts de recollida on efectuar el retorn. Lurdes Borrell també ha recordat que encara hi ha obert el termini per sol·licitar els ajuts per a les beques menjador del curs escolar 2020-2021 és obert fins el 14 d'agost.

L'alcalde ha adreçat una carta de queixa al conseller d'Educació, Josep Bargalló, i una altra al de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar, per fer-los arribar la preocupació i el desacord del govern municipal per aquesta decisió. A la carta, l'alcalde afirma que "lamentem que els ajuntaments ens haguem assabentat d’aquesta decisió a través d’una instrucció i no haguem tingut la oportunitat de debatre-la conjuntament i analitzar-ne les conseqüències". "Amb més raó quan a Catalunya, la taxa de pobresa infantil abans de la pandèmia ja eren del 31% i s'estima que a finals d'aquest any s’enfilarà fins al 34,6%, i fins al 50% entre les famílies monoparentals segons l’informe Infància en reconstrucció elaborat per Save the children", afegeix en el seu escrit.

Joan Mercader i Lurdes Borrell han volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, tot recordant que des de l'Ajuntament "hem reforçat i seguirem reforçant les nostres línies d’ajuts d’alimentació a través dels Serveis Socials municipals perquè des dels municipis tenim clar que la pobresa infantil i el dret a l’alimentació han de passar per davant de qualsevol". 

 

A Malgrat, es van repartir 274 targetes moneder a final del mes de març. Foto: AjMalgrat.
A Malgrat, es van repartir 274 targetes moneder a final del mes de març. Foto: AjMalgrat.