Malgrat i 15 municipis més del Maresme demanen a l'Estat no haver de pagar les taxes d'ocupació de les platges

Última revisió 07-07-2020 08:45
07/07/2020

L'Ajuntament de Malgrat s'ha afegit a la carta conjunta, coordinada a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, en la qual es demana a l’Estat que no s’hagin de pagar les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia de la COVID-19 fins a final d’aquest any. 16 municipis de la comarca ho han signat. 

El document l’han signat els municipis de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat, a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. La proposta es va fer als municipis durant la darrera Junta general de l’ens, el passat 10 de juny, i ja l’havien impulsada d’altres ajuntaments de territoris catalans, com els de Tarragona i el Garraf.
 
La petició a l’Estat es fa a través d’una carta, adreçada als ministres de Foment i Transició Ecològica, la Delegada del Govern a Catalunya, el Cap de la Demarcació de Costes de Catalunya i el Cap del Servei Provincial de Costes a Barcelona.

L’alliberament de les taxes es proposa per a tots els adjudicataris i concessionaris de les platges, tant per a les activitats de temporada contemplades en els Plans d’Usos com de Concessions actualment vigents sol·licitades, siguin aquestes activitats desenvolupades sobre les zones de Domini Públic Marítim Terrestres o en zones de Servitud de Protecció.
 

 

 

Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Imatge d'arxiu de la Platja de Malgrat Centre. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'arxiu de la Platja de Malgrat Centre. Foto: AjMalgrat.