158 joves han participat en la prova pilot del projecte DRAC, que tindrà continuïtat a partir del setembre

Última revisió 21-07-2021 14:20
21/07/2021

La Regidoria de Joventut va tancar el passat mes de juny el projecte Desenvolupament de Recursos per a joves mitjançant l’Actuació al Carrer, denominat DRAC, un servei d'acció socioeducativa creat per treballar amb adolescents i joves que fan del carrer el seu espai prioritari de relació. 158 joves has pres part en aquesta prova pilot de tres mesos, que tindrà continuïtat a partir del mes de setembre. Amb la pandèmia de la COVID-19 s’han constatat canvis d’hàbits en els joves i adolescents. L’objectiu és continuar oferint acompanyament, i alhora ser una eina proactiva de prevenció, cohesió i aprenentatge. 

El projecte ha estat una prova pilot, que va engegar a l'abril i es va allargar fins al passat mes de juny. Dos educadors de carrer han ofert aquest servei tres dies a la setmana entre la tarda i el vespre, entrant en contacte amb els i les joves a l'espai públic, amb la idea d’interactuar amb ells amb la voluntat d’orientar-los amb relació al lleure i la gestió de les emocions.

El projecte DRAC és una eina viva i anirà adaptant-se segons els joves i la realitat del moment, i que pot derivar en altres projectes específics. Durant primera fase ha servit per conèixer les problemàtiques dels joves i alhora les seves necessitats, que ara permeten traçar quines seran les pròximes accions que es portaran a terme a partir del mes de setembre. 158 joves hi han participat, amb una mitjana d'edat de 16 anys, la majoria de Malgrat de Mar -un 87%- i majoritàriament nois -un 68%. Els joves que han participat són majoritàriament alumnes de l'Institut Ramon Turró -un 52%- i la resta d'altres centres, com l'Escola Sant Pere Chanel -un 8,2%-, Fonlladosa -un 5,7%- i Vedruna -un 2,5%. La resta de joves que han pres part en el DRAC no estudien. Els educadors que han acompanyat aquests mesos als joves valoren molt positivament aquesta primera presa de contacte amb els joves de Malgrat. Una primera experiència que els ha permès conèixer els problemes que pateixen alguns joves -relacionats amb el consum d'alcohol i drogues, l'entorn familiar o dificultats en l'àmbit escolar, entre altres. Els educadors han pogut ser un referent per a aquests joves, ajudant-los en la gestió de les emocions. El DRAC també ha permès treballar amb els joves les bretolades a l'espai públic amb tasques de conscienciació per entendre que no la violència no és la manera de resoldre els conflictes. 

El regidor de Joventut, Sergio Ortin, ha fet una valoració positiva d'aquesta primera part del projecte i ha anunciat que tindrà continuïtat després de l'estiu. "Els resultats són molt positius i és una demanda dels joves que pugui continuar, i així ho farem", ha destacat.