1a Jornada 'Gluten free', aquest divendres a les Peixateries Velles

Última revisió 27-05-2024 12:45
27/05/2024

La Regidoria de Promoció de la Salut organitza la primera jornada 'Gluten free' aquest divendres per fer visible la malaltia celíaca. Es farà a les Peixateries Velles des de les sis de la tarda i fins a les deu de la nit. 

La jornada 'Gluten free' té com a objectiu donar a conèixer la malaltia celíaca així com informació sobre el tipus d'alimentació que pot ajudar a combatre-la. Es vol acompanyar i informar els malalts que la pateixen i també a les famílies, així com altres agents implicats com són la restauració, l'educació i l'esport.

La celiaquia és la reacció a la ingesta del gluten, una proteïna present en alguns aliments, com ara el blat, el sègol, l'ordi o la civada. El consum d'aquesta proteïna provoca en les persones afectades una lesió intestinal que afecta la seva capacitat d'absorbir els nutrients. 

Es desconeix la causa de la malaltia, però se sap que hi ha un component genètic que predisposa i juntament amb factors ambientals són dos dels factors que poden desencadenar la malaltia.

Les Peixateries Velles acolliran la jornada, en la qual l'Associació de Celíacs de l'Alt Maresme-Selva Marítima oferiran informació detallada sobre la malaltia i com combatre-la amb una alimentació adequada. A més, empreses especialitzades oferiran una degustació de productes sense gluten.

1a Jornada 'Gluten free'. Foto: AjMalgrat.
1a Jornada 'Gluten free'. Foto: AjMalgrat.