1a Jornada 'Gluten free' avui des de les 18 h i fins a les 22 h a les Peixateries Velles

Última revisió 31-05-2024 13:33
31/05/2024

La Regidoria de Promoció de la Salut organitza avui divendres la primera jornada 'Gluten free' per fer visible la malaltia celíaca. Es farà a les Peixateries Velles des de les sis de la tarda i fins a les deu de la nit. 

La jornada que porta per nom, 'Gluten free', té com a objectiu donar a conèixer la malaltia celíaca així com informació sobre el tipus d'alimentació que pot ajudar a combatre-la. Es vol acompanyar i informar els malalts que la pateixen i també a les famílies, així com altres agents implicats com són la restauració, l'educació i l'esport.

La celiaquia és la reacció a la ingesta del gluten, una proteïna present en alguns aliments, com ara el blat, el sègol, l'ordi o la civada. El consum d'aquesta proteïna provoca en les persones afectades una lesió intestinal que afecta la seva capacitat d'absorbir els nutrients. 

Es desconeix la causa de la malaltia, però se sap que hi ha un component genètic que predisposa i juntament amb factors ambientals són dos dels factors que poden desencadenar la malaltia.

Les Peixateries Velles acolliran la jornada, en la qual l'Associació de Celíacs de l'Alt Maresme-Selva Marítima oferiran informació detallada sobre la malaltia i com combatre-la amb una alimentació adequada. A més, empreses especialitzades oferiran una degustació de productes sense gluten.