230 nenes i nens participen aquesta setmana en el Joc de l'Orgànica i enjardinen el Parc Francesc Macià

Última revisió 15-04-2021 14:46
15/04/2021

La Regidoria de Medi Ambient, amb la col·laboració del Servei d'Espais Verds Municipals, organitza un any més el Joc de l'Orgànica per recordar a la mainada la importància de reciclar i com separar correctament els residus, i en especial, el de l'orgànica. Aquesta activitat es porta a terme al llarg d'aquesta setmana i inclou una gimcana i una plantació al Parc Francesc Macià. Enguany, hi participen 230 nenes i nens de 1r de Primària de totes les escoles del poble. 

L'activitat del Joc de l'Orgànica es va posar en marxa l'any 2014 quan es va iniciar la recollida de l'orgànica en el municipi i vol incidir en la importància de separar bé les diferents fraccions de residus. En aquesta edició, hi participen al llarg d'aquesta setmana, tots els cursos de 1r de Primària de tots els centres educatius de Malgrat de Mar. 

A través del joc i de la mà del Centre Lúdic i Educatiu Tastaolletes, s'acompanya la mainada per prendre consciència de la importància de separar correctament totes les fraccions, especialment el de l’orgànica. Els nens i nenes també reben una explicació de com a partir de l’orgànica es fa compost i com és un benefici per a les plantes, que a més, permet tancar el cicle de la matèria. Els alumnes també participen en la plantació d'arbustives en el Parc Francesc Macià. El joc també permet explicar a les petites i petits que, aquestes plantes arbustives que enguany es planten, són favorables per als ocells durant els mesos d’hivern, que és quan els costa més trobar aliment.

Aquesta activitat és una de les accions del Pla d'Acció de l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per mitigar i adaptar-nos al canvi climàtic.