47 veïns del Narcís Monturiol participen en la primera sessió de treball per detectar els problemes del carrer i les possibles solucions

Última revisió 22-07-2021 14:02
22/07/2021

L’Ajuntament va posar en marxa ahir al vespre el procés de participació ciutadana del carrer de Narcís Monturiol. 47 veïnes i veïns van prendre part en aquesta primera sessió de treball per exposar els problemes que pateix el carrer, així com destacar els aspectes positius d’aquesta via i possibles actuacions de millora.

El govern municipal té voluntat de remodelar el carrer de Narcís Monturiol. Per fer-ho, vol comptar amb l’opinió del veïnat. Per això, l’Ajuntament ha iniciat un procés de participació, perquè les veïnes i els veïns expliquin de primera mà els problemes i les necessitats del carrer i així definir el projecte de millora.

La primera sessió d’ahir va comptar amb l’assistència de 47 veïnes i veïns -29 dones i 18 homes. En aquest carrer, hi ha 75 habitatges i hi viuen un total de 194 persones. Els participants en el procés van parlar dels problemes que pateix el Narcís Monturiol: manca d’asfaltat en alguns trams de carrer que uneixen el carrer i la zona d’aparcaments de darrere, la mala accessibilitat de les voreres existents amb pals de diferents subministraments enmig del pas, la ubicació dels contenidors del servei de recollida d’escombraries, la poca il·luminació dels carrerons i la dificultat per evacuar les aigües de pluja.

Per altra banda, el veïnat assistent va destacar com a aspectes positius de viure en aquest carrer: les relacions veïnals i la tranquil·litat, entre d’altres.

Durant aquesta primera trobada de treball es van concretar també prioritats per a definir el projecte de millora i també quin hauria de ser el model de carrer per al futur. En aquest sentit, es va consensuar que cal fer una millora de qualitat en el carrer i també els carrerons que en formen part. A més, d’altres actuacions com: mantenir les places d'aparcament, millorar la il·luminació i les xarxes de distribució de serveis. Una altra de les propostes majoritària de les veïnes i veïns és que no es planti arbrat en el carrer.

 

Segona sessió el 3 d'agost

A les sessions participatives presencials només poden assistir les veïnes i els veïns del carrer de Narcís Monturiol. La resta de la ciutadania podrà consultar la informació a través de la plataforma decideix.ajmalgrat.cat.

La segona sessió es farà el 3 d’agost, també a les 20 h al mateix carrer, i servirà per presentar les solucions i les alternatives tècniques al que va exposar ahir el veïnat. També es recolliran opinions i es promourà el debat per trobar una solució de consens per al projecte de millora del carrer.

 

 

 

 

Imatge del proces d'ahir al vepre al carrer Narcís Monturiol. Foto: AjMalgrat.
Imatge del proces d'ahir al vepre al carrer Narcís Monturiol. Foto: AjMalgrat.