82 alumnes de l'Escola d'Arquitectura del Vallès faran el treball final de màster sobre Malgrat

Última revisió 22-09-2022 08:30
21/09/2022

Vuitanta-dos alumnes del màster universitari en Arquitectura de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) faran el treball final de la titulació sobre Malgrat de Mar. A través d'un conveni de col·laboració amb ETSAV, la Diputació de Barcelona promou la interacció directa entre la formació universitària i la realitat urbanística i territorial dels municipis. D'aquesta manera, Malgrat comptarà al mes de maig amb 41 propostes -els projectes es desenvolupen en parella- per millorar el territori.

Els alumnes han assistit aquest matí a una primera reunió, celebrada a l'Arxiu Municipal, on han estat rebuts per l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas. "Teniu una gran tasca al endavant: perquè fa falta consciència i la capacitat de transformar mentalitats. Sento dir que la sostenibilitat no és una moda, és una necessitat, és una obligació i un compromís social. Estic encantada de rebre-us: aquí teniu una administració conscienciada amb aquesta realitat", els ha dit l'alcaldessa. 

Durant la sessió de treball, diferents tècnics municipals han exposat la casuística urbanística i territorial del poble, fent especialment esment en aspectes com el sistema de drenatge urbà, l'adaptació al canvi climàtic, la millora de la permeabilitat del sòl o la mobilitat, entre altres. 

A la tarda, els alumnes de màster faran un recorregut, acompanyats per la tècnica de Medi Ambient, Laia Gómez, per diferents espais de Malgrat, com són: la desembocadura de la Tordera, les platges, passejos, riera i les Mines de Can Palomeres, entre altres. 

Després d'aquest primer contacte amb el territori, els alumnes triaran una temàtica per desenvolupar el seu projecte, que hauran d'enllestir i presentar al mes de maig. Durant el curs, també es faran dos tallers, en els quals es convidarà a participar a entitats i a la ciutadania per escoltar les propostes que fan els alumnes de màster de l'ETSAV. 

Imatge de la primera trobada aquest matí
Els alumnes del màster en Arquitectura aquest matí a l'Arxiu Municipal. Foto: AjMalgrat.