882 alumnes de Malgrat han vist espectacles del Teatre Clavé a través de la col·laboració de l'Ajuntament

Última revisió 28-04-2022 12:09
28/04/2022

Un total de 882 alumnes de l'Escola Marià Cubí i Soler, Vedruna, Fonlladosa i l'Institut Ramon Turró i Darder han participat aquest curs 2021-2022 en el programa 'L'art de ser espectador' del Teatre Clavé de Tordera. Es tracta d'una proposta de qualitat que inclou diferents disciplines i gèneres, a la qual l'alumnat assisteix en horari lectiu amb la voluntat de despertar l'interès per les arts escèniques i la música. L'Ajuntament subvenciona aquesta proposta, assumint el desplaçament dels alumnes i una part de l'entrada. 

L’art de ser espectador és un programa d’arts escèniques i música organitzat pel Teatre Clavé i que l’Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de la gestió de la Regidoria d’Educació, ofereix, des de fa uns anys als centres educatius del municipi. El programa ofereix, en horari escolar, diversos espectacles de qualitat, adreçats a alumnes des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. Aquesta oferta s’inclou dins el programa d’activitats educatives que des de l’Ajuntament s’ofereix cada curs als centres educatius del municipi.

En l’edició 2021-2022, segons dades de la Regidoria d'Educació, hi han assistit un total de 882 alumnes de l’Escola Vedruna, l’Escola Marià Cubí i Soler, les Escoles Fonlladosa i l’Institut Ramon Turró i Darder. L'alumnat de l'Escola Vedruna ha vist El Pot Petit, El lleó vergonyós, Flow, Pirates, bruixots i altres i Bitxos; el Marià Cubí Com gat i gos; el Fonlladosa La motxilla de l'Ada, El Pot Petit i El lleó vergonyós; i el Ramon Turró Les dones del rock i Aigües encantades.

La despesa que ha assumit l’Ajuntament de Malgrat en l’edició és de 6.833,08 euros, que repercuteix directament en una reducció del preu de l’entrada per l’alumnat, que inclou també el desplaçament dels alumnes fins al Teatre Clavé.

 

10 anys de 'L'art de ser espectador'

La Fundació Teatre Clavé suma més de 10 anys de trajectòria en l’organització L’art de ser espectador, un programa que té, entre els seus objectius, oferir als alumnes la possibilitat d’assistir com a públic a espectacles i propostes de gèneres diferents, que contribueixin a la seva educació artística, emocional i cultural. Aquesta campanya compta amb propostes de diferents gèneres -teatre, música, dansa, titelles, entre d'altres- oferint més d’una proposta per nivell educatiu de companyies de Catalunya, de l’Estat espanyol i també de diferents punts d’Europa.

L’art de ser espectador està organitzat conjuntament per la Fundació Teatre Clavé i els municipis de l’Alt Maresme, i rep el suport de la Diputació de Barcelona.

'El lleó vergonyós'
Una de les obres que han vist els alumnes malgratencs. Foto: AjMalgrat.