Arrenca la festa major de Sant Roc amb un cap de setmana d'intensa activitat

Última revisió 05-08-2022 14:43
05/08/2022

La festa major de Sant Roc 2022 ja està en marxa. La Marató del Banc de Sang ha donat el tret de sortida al programa d'actes, que aquesta tarda oferirà Festa 'holi' i la 7a Nit d'Història. Aquest cap de setmana serà intens amb alguns dels actes més destacats de Sant Roc com la trobada de gegants, el correfoc, la nit de la sardana o la cantada d'havaneres entre d'altres. 

La Marató del Banc de Sang s'allargarà fins diumenge. Més de 260 persones ja han reservat cita prèvia i el Banc de Sang i Teixits  confia arribar a les 300 donacions. Durant l'acte d'inici de la marató, el Banc de Sang ha fet una crida a participar-hi i ha recordat que calen 1.000 donacions cada dia per garantir que tothom sigui sang quan en necessita. Des del mes de juny, les donacions han baixat significativament. 

Aquesta tarda, l'Associació de Patinatge Artístic de Malgrat organitzarà la primera Festa 'holi' de Sant Roc a partir de les 18 h amb música i altres activitats com zumba. A la nit, l'Arxiu Municipal organitza la 7a Nit d'Història amb la conferència "Viure i sobreviure al Malgrat dels empestats. Els oficis sis-centistes" a càrrec de Xavier Soldevila als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala. 

La jornada de demà dissabte començarà a partir de les 10 h amb la tirada de xíndries i aneguets a la Platja de Malgrat Centre, davant de la plaça de Xesco Boix. A la tarda, hi haurà la 63a Trobada de Gegants a partir de les 17 h amb la plantada amb una nova ubicació a l'avinguda del Bon Pastor, cantonada amb el carrer de Ramon Turró. La cercavila acabarà al Parc de Can Campassol amb la tradicional ballada de gegants.També hi haurà la 2a Gimcana infantil de bicicletes al Bike Park a partir de les 19 h. A la nit, se celebrarà la 23a Nit de la Sardana de Festa Major a partir de les 21 h al Parc de Can Campassol que inclourà sopar popular i ballada de sardanes amb les cobles Principal de Llobregat i Ciutat de Girona. A les 22 h, a Can Campassol començarà la tabalada de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals que donarà pas al correfoc que recorrerà els carrers des del Desclapers fins a la plaça de l'Àncora.

Diumenge, la festa començarà ben d'hora amb les Matinades a càrrec de la Colla de Geganters de Malgrat a partir de les vuit i pels carrers del poble. Hi haurà el 43è Concurs de Pintura Ràpida, que farà públic el veredicte a les 14 h a la plaça de Ca l'Arnau. A partir de les 9 h la Colla de Geganters oferirà la xocolatada popular i a continuació, s'iniciarà el Concurs de Cocous i cap a les 11:30 h l'animació infantil amb la guerra de colors i xeringada. A les 11 h, el Motor Antic iniciarà la cervila de motos antigues des de la plaça de Josep Anselm Clavé. A la tarda, torna el Torneig de botifarra "Fesol del ganxet" amb partides que començaran a les 16 h a la plaça del Doctor Robert i a partir de les 22 h se celebrarà la 38a Cantada d'havaneres amb l'actuació dels grups Boira, Neus Mar i Els Cremats. 

 

Consulta aquí tots els actes de Sant Roc 2022. 

Sant Roc 2022. Foto: AjMalgrat.
Sant Roc 2022. Foto: AjMalgrat.