Campanya per informar els veïns que viuen als carrers que disposaran de càmeres de trànsit i seguretat a partir de la tardor

Última revisió 31-08-2020 10:50
31/08/2020

La Policia Local ha iniciat aquest matí una campanya informativa porta a porta per informar els veïns i veïnes del carrer d'en Blanch de la posada en funcionament de les noves càmeres de control de trànsit i de seguretat a partir de la pròxima tardor. Els agents lliuren un díptic informatiu i també resolen dubtes sobre com funcionarà el sistema de vigilància amb càmeres. A partir de la setmana vinent, els veïns i veïnes del carrer d'en Blanch podran començar a tramitar l'autorització de vehicles per accedir a la nova zona vigilada amb càmeres.

Des d'avui i fins dijous, els agents informen primer als veïns del carrer d'en Blanch, que són els que a partir del 7 de setembre podran iniciar la tramitació de les autoritzacions de vehicles. Més endavant, els agents passaran a informar la resta de carrers -Mar i Carme, Desclapers, Ollers, plaça Església, Desclapers, Travessera del Mercat, Sant Antoni de Pàdua i Bellaire- perquè també puguin iniciar la tramitació de les autoritzacions de vehicles.  

Les noves càmeres, instal·lades als carrers Carme, Blanch, Ollers i Bellaire, faran una lectura de les matrícules i això permetrà una identificació del vehicle. Les càmeres substituiran les pilones mòbils que hi ha ara. Les càmeres que entraran en funcionament  la tardor són la 2ª fase de les primeres -als carrers Mar, Mallorca i Ramon Turró- que van entrar en servei a l’octubre de l’any passat. L’objectiu és que tot aquest sector del poble esdevingui una gran illa de vianants. Això vol dir que en aquest sector restarà restringida la circulació de vehicles, i que les càmeres -equipades amb un lector de matrícules- detecten totes les entrades i sortides, que es comparen amb una base de dades on hi constaran els vehicles autoritzats. Aquest sistema informàtic detecta també tots els vehicles no autoritzats per accedir a aquesta zona de vianants i automàticament, genera una denúncia.

Els veïns dels carrers inclosos en la zona de les càmeres de control de trànsit i de seguretat rebran aquests dies informació detallada sobre el seu funcionament així com dels tràmits que s’han de portar a terme per tenir accés autoritzat en vehicle en aquest sector. 

Agents de la Policia Local han començat aquest matí la campanya informativa. Foto: AjMalgrat.
Agents de la Policia Local han començat aquest matí la campanya informativa. Foto: AjMalgrat.