Comença la festa major de Sant Nicolau, que s'allargarà fins al dia 10

Última revisió 01-12-2022 12:42
01/12/2022

El programa de la festa major de Sant Nicolau s'ha encetat avui dijous amb el Torneig de petanca de l'Associació de Jubilats de Malgrat, celebrat aquest matí a Can Campassol. Les activitats s'allargaran fins al pròxim 10 de desembre. Entre les novetats destacades, hi ha l'estrena del nou espai cultural de l'envelat de l'Escola Mare de Déu de Montserrat, la celebració de deu anys del bestiari dels Ratpenatsinfernals, l'actuació de dues orquestres -La Selvatana i la Montgrins- i que el tradicional Mercat de Sant Nicolau s'allargarà tot el dia.

 

La jornada central i destacada serà la de la diada de Sant Nicolau, el pròxim dimarts 6 de desembre, amb tots els actes més tradicionals d'aquesta festa major del desembre com el Mercat de Sant Nicolau, que se celebrarà matí i tarda, la 64a Trobada de Gegants, la Sopa de Pedres a benefici de Càritas, el Vermut Solidari de la Fundació Vicente Ferrer, l'ofici solemne, concert i ball de festa major amb l'Orquestra Selvatana i correfoc infantil.

El programa inclou els tornejos de petanca i dòmino del Casal de Jubilats, el Campionat del Món de Jiu Jitsu, organitzat per l'Associació de Formació Esportiva de Malgrat, i el 27è Cros de Malgrat de Mar, organitzat per Gesport. També hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i el 50è Concurs de Colles Improvisades. El programa de Sant Nicolau torna a programar com l'any passat l'espectacle teatral (La) Montserrat de l'actriu malgratenca Asssumpta Mercader i el grup vocal A Piacere. Aquest espectacle estrenarà l'envelat de l'Escola Mare de Déu de Montserrat. A més, es farà una lectura de contes breus de Pere Calders amb acompanyament musical a càrrec de la Cia Professors Substituïbles.

Per a la mainada hi haurà un concert solidari amb els Pop per Xics i l'Orquestra de la Bona Sort a benefici de la Federació de Salut Mental i l'espectacle "On vas Moby Dick?", organitzat per la Fundació La Xarxa. L'Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau oferirà  l'activitat "Cau obert al públic" i xocolatada amb jocs de sempre. La Colla de Diables Ratpenatsinfernals oferiran dos correfocs, el d'adults i l'infantil, i a més, celebrarà deu anys del bestiari. Hi haurà també torneig de botifarra a càrrec de la SCR La Barretina Vermella , un concert líric amb l'actuació d'Albert Deprius i l'Orquestra de Cambra Harmonia. El Concert Jove, organitzat per la Colla de Diables Ratpenatsinfernals, amb l'actuació de The Say Tones i la DJ Trapella tancarà el programa de Sant Nicolau el dia 10. 

 

 

A sota podeu consultar el programa de la festa major de Sant Nicolau 2022. 

 

 

 

 

Torneig de petanca de Sant Nicolau
Imatge del Torneig de petanca dels jubilats aquest matí a Can Campassol. Foto: AjMalgrat.