El nou pont del tren sobre La Tordera estarà enllestit al novembre i entrarà en servei abans de final d'any

Última revisió 24-09-2020 08:43
23/09/2020

Les obres de construcció del pont nou del tren sobre el riu de La Tordera es troben en la recta final i s'enllestiran en el pròxim mes de novembre. La delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest matí les obres, acompanyada de l'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot i el director general de Conservació i Manteniment d'Adit, Àngel Contreras. La delegada i el director general han confirmat que les obres estaran acabades al novembre i llavors es faran les proves de seguretat per poder posar en marxa el servei amb totes les garanties. Teresa Cunillera ha avançat que la previsió és que la línia de rodalies entre Malgrat de Mar i Blanes es reestableixi abans d'acabar el 2020. L'antic pont, que datava de 1954, va ser destruït el passat 22 de gener pel temporal Gloria. 

El nou pont fa 221,30 metres de llarg i té 5 obertures molt separades, que substitueixen les 14 que tenia l'antic. El cost de les obres és de 8.605.058,70 euros sense comptar l'IVA i es van iniciar el 12 de febrer. El director general de Conservació i Manteniment d'Adif ha explicat que l'endemà del temporal Gloria es va començar a treballar en un projecte per construir un nou pont, començant de zero i adaptant-lo a les condicions i especificitats del seu emplaçament sobre La Tordera. En aquest sentit, ha detallat que el nou pont té la forma enlairada per guanyar inèrcia a l'aigua, i protegir l'estructura. La delegada del govern ha destacat l'esforç i la feina que s'ha fet durant aquests mesos, ja que es va començar a treballar per construir un nou pont des de l'endemà del temporal. Un treball, que segons ha subratllat, no s'ha aturat durant la pandèmia sanitària. Teresa Cunillera ha explicat que les obres ara són a la recta final i es treballa en la restitució de la catenària i el muntatge de la nova plataforma. La previsió és que l'obra estigui acabada al novembre i llavors, es portaran a terme un seguit de proves per garantir la seguretat del nou pont. "Acabarem al novembre i veureu durant un temps que està acabat però que el servei encara no funciona. Serà perquè estarem fent les proves de seguretat. Aquest procés és molt important", ha afirmat Cunillera. La delegada i el director general han insistir a dir que la previsió que hi ha sobre la taula és que la línia de rodalies entre Malgrat de Mar i Blanes es restableixi abans de final d'any. 

 

Resoldre el problema de connexió entre els dos municipis veïns

L'alcalde de Malgrat ha manifestat que "estem molt satisfets perquè l'obra arriba al seu punt i final i resoldrà el problema de connexió entre les comarques barcelonines i gironines". "El pont restablirà la normalitat del servei i facilitarà la comunicació de viatgers entre els dos municipis veïns i solucionarà els problemes que ara tenen els passatgers que es veuen obligats a fer transbordament en autobús entre els dos pobles per poder seguir el seu camí cada dia", ha afirmat. "És una molt bona notícia que aviat pugui ser una realitat i a més, si tenim en compte que tot plegat ha anat força ràpid, tot i la situació de pandèmia que vivim", ha afegit Joan Mercader. 

A la visita d'obres també han assistit el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de Malgrat, Jofre Serret, i la 4t tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Blanes, Marina Vall-llosada.

Una imatge de les obres sobre el nou pont del tren aquest matí. Foto. AjMalgrat.
Una imatge de les obres sobre el nou pont del tren aquest matí. Foto. AjMalgrat.