Els patinets elèctrics, prohibits al transport públic a partir d'aquest dimecres

Última revisió 30-01-2023 14:40
30/01/2023

El Consell d’administració de l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) ha decidit instar els operadors de transport públic perquè a partir d'aquest dimecres 1 de febrer incloguin la prohibició de l’accés al transport públic dels patinets elèctric i altres vehicles de mobilitat personal. No respectar aquest prohibició que s'allargarà sis mesos, comportarà sancions de fins a 200 euros. La mesura s'aplicarà al metro, als autobusos, als tramvies, a Rodalies de Renfe i als Ferrocarrils de la Generalitat. Aquesta prohibició es produeix després que un patinet s'incendiés a l'interior d'un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Les bateries d'aquests vehicles es fabriquen amb materials altament inflamables.

La prohibició de patinets elèctrics als transports públics entrarà en vigor demà passat i durant aquests sis mesos s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal al transport públic. Aquest treball es farà conjuntament amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport com són operadors, bombers, instituts de seguretat de vehicles i altres. Fins que no es conclogui en quines condicions es garanteix la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal, s’ha optat per no permetre’n el seu accés.

Amb aquesta decisió es fa prevaldre el principi de seguretat preventiva per protegir les persones usuàries del transport públic, del personal que hi treballa i de les seves instal·lacions.

L’incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics a la xarxa de transport públic podrà ser denunciada, comportant una sanció administrativa de 200 euros.

Prohibició patinets transport públic
Prohibició patinets transport públic. Foto: ATM.