En marxa el procés per fer el segon pressupost participatiu

Última revisió 04-05-2022 12:37
04/05/2022

El govern municipal ha engegat el segon procés participatiu perquè els malgratencs i les malgratenques decideixin en què s’invertiran 200.000 euros del pressupost municipal. Ahir a la tarda es va fer la presentació del grup motor, format per una vintena de persones, que serà qui liderarà i garantirà la qualitat democràtica d'aquest procés participatiu. Des de final de maig i fins a mitjans de juny, la ciutadania podrà presentar propostes, que no superin els 50.000 euros cadascuna, perquè posteriorment, els malgratencs i les malgratenques puguin votar quines actuacions consideren més necessàries. La primera experiència va ser una prova pilot que es va fer l’any 2018.

Vint persones conformen el grup motor d’aquest segon procés de pressupost participatiu. Aquest grup es va constituir ahir en una reunió que es va fer a l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres i que va servir per presentar i iniciar el procés. El grup motor és l’encarregat de liderar aquest procés alhora que és garantia de transparència i qualitat democràtica. Aquestes persones han estat seleccionades de manera aleatòria del padró municipal.

El següent pas del procés serà el termini de presentació de propostes per part de la ciutadania. Les iniciatives presentades han de complir uns requisits per tirar endavant com ser competència municipal, ser d’interès general, no superar els 50.000 euros de cost cadascuna i que es puguin executar en un any, entre altres.

Aquestes propostes seran revisades per una comissió tècnica que estudiarà la viabilitat i que donaran pas, un cop validades, a la fase de votació per part de tots els malgratencs i malgratenques majors de setze anys.

El procés de participació es podrà seguir a través de Malgrat Decideix i l'empresa Indic Iniciatives i Dinàmiques Comunitàries dóna suport tècnic a l'Ajuntament en la dinamització del procés de participació del pressupost.

 

La primera experiència de pressupost participatiu

L’any 2018 es va fer el primer pressupost participatiu, en el qual la ciutadania va decidir els 180.000 euros en la remodelació de la plaça de Catalunya amb un pressupost de 48.763 euros, la millora d'algunes voreres que estan en mal estat amb un cost de 50.000 euros -que inclou la renovació de la del carrer de Sant Pere cantonada amb carrer Llibertat i l'eixamplament del carrer Carme entre Camí Nou i Blanch- i la tercera, la remodelació de la plaça de Ca l'Arnau amb la remodelació i sanejament de la plaça de Ca l'Arnau amb 50.000 euros. La ciutadania va presentar 60 propostes.

 

 

Notícies relacionades:

L'Ajuntament engega el procés per fer el primer pressupost participatiu

Sorteig públic per triar les 350 persones que encetaran el procés per fer el primer pressupost participatiu

L'Ajuntament engega el procés per escollir els representants del teixit associatiu en el pressupost participatiu

Constituït el grup motor que ha de pilotar el procés participatiu del pressupost d'enguany

Presentades 60 propostes al 1r pressupost participatiu de l'Ajuntament

Obert el termini per votar les propostes en què invertir 180.000 euros del pressupost municipal

La millora de la plaça Catalunya, proposta guanyadora del procés participatiu del pressupost

Aproven els treballs per arranjar les voreres, segons la proposta del pressupost participatiu

Bona valoració del 1r pressupost participatiu i propostes per millorar el procés per al del 2019

Les obres de remodelació de les places de Catalunya i Ca l'Arnau comencen dilluns

Comencen les obres de millora de voreres, votades per la ciutadania en el pressupost participatiu

19 panells informatius més per identificar i recordar la història d'espais, places i escoles

El grup motor
Imatge de la reunió de constitució del grup motor ahir a la tarda. Foto: AjMalgrat.