Joan Mercader renuncia a l'alcaldia per motius personals i familiars

Última revisió 25-11-2021 14:51
25/11/2021

Joan Mercader i Carbó ha anunciat aquest migdia la seva renúncia a l'alcaldia i a l'acta de regidor per "motius estrictament personals i familiars". Després de 10 anys dedicats a la política local, Joan Mercader ha manifestat en roda de premsa, acompanyat de tot l'equip de govern -a excepció d'Óliver Sánchez-Camacho, que no ha pogut assistir per motius laborals- que marxa tranquil per la feina feta. Demà es convocarà un ple extraordinari urgent a les 19 h per aprovar la seva renuncia. El primer tinent d'alcalde, Jofre Serret, es convertirà el alcalde en funcions demà fins que es convoqui un nou ple extraordinari en els pròxims dies per a l'elecció del nou alcalde o alcaldessa. 

Mercader ha assegurat que "deixar el càrrec ha estat una decisió difícil, però que tanca aquesta etapa amb la tranquil·litat d'haver-ho donat tot".

Ha donat les gràcies a tot el seu equip de govern, del PSC i JXCat-Malgrat ens Mou, i també a la resta de regidors de l'oposició, així com a l'agrupació local del PSC i a les direccions del partit; als treballadors municipals i als malgratencs i malgratenques. "Deixo un equip de govern estable, cohesionat. Malgrat i els malgratencs i les malgratenques queden en les millors mans", ha afegit. "Marxo tranquil perquè els regidors que continuen estan molt preparats i continuaran amb el projecte que hem iniciat", ha afirmat també. 

Joan Mercader de 36 anys i psicòleg especialitzat en drogodependències de professió va ser escollit regidor per primer cop l'any 2011 i va estar al capdavant de les regidories d'Urbanisme, Obra Pública, Serveis, Platges, Indústria i Pagesia. L'any 2015 va ser escollit alcalde, substituint a Conxita Campoy en el càrrec, i l'any 2017, JXM, ERC, PDeCAT i CUP van encapçalar una moció de censura que el va deixar fora de l'alcaldia. L'any 2019 va guanyar de nou les eleccions i va formar govern amb JXCat-Malgrat ens Mou.