Jornada central de la Setmana de la Prevenció de Residus, demà a Can Campassol

Última revisió 25-11-2022 15:26
25/11/2022

La Regidoria de Medi Ambient organitza demà la jornada central de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Durant el matí al Parc de Can Campassol, s'oferirà el taller de costura creativa, el mercat d'intercanvi de roba, un taller de demostració de cuina amb receptes de reaprofitament i "Els encants de la mainada". 

La Regidoria de Medi Ambient ha programat diferents activitats per commemorar demà la Setmana Europea de la Prevenció de Residus en el Parc de Can Campassol durant el matí, a partir de les 10 h i fins a la una del migdia. La jornada començarà a les 10 h amb un taller de costura creativa de la mà de la Fundació Solidança -a través d'una col·laboració amb la Diputació de Barcelona- i un Mercat d'Intercanvi de Roba. Els participants en el taller de costura creativa han de portar una peça de roba, o més, per fer les creacions.

Una altra activitat que es farà el 26 de novembre és un taller de demostració de cuina amb receptes de reaprofitament a càrrec d'Els Espigoladors des de les 11:30 h i fins a les 13 h. A més, enguany també es farà la ja tradicional activitat d' "Els encants de la mainada", una fira per intercanviar joguines i llibres, des de les 10 h i fins a les 13 h.

 

 

 

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus porta per lema "Moda circular i sostenible. Generar residus és antiquat!"Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. Per respondre al repte, des de la Comissió Europea es treballa amb una estratègia global de la UE pels tèxtils, amb mesures per potenciar el percentatge de recollida selectiva, de reutilització i de reciclatge dels tèxtils. A Catalunya el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%.

Setmana de la Prevenció de Residus 2022
Setmana de la Prevenció de Residus 2022. Foto: AjMalgrat.