L'Ajuntament engega la campanya de sensibilització 'Aquí comença el mar' sobre prevenció de contaminació marina

Última revisió 13-09-2022 12:10
13/09/2022

L'Ajuntament posa en marxa aquest curs escolar 2022-2023 la campanya de sensibilització i prevenció sobre la contaminació marina "Aquí comença el mar". Es tracta d'una petita acció de conscienciació ciutadana per sensibilitzar que el mar no comença on entra en contacte amb la sorra, sinó molt abans, i que es pot evitar embrutar-lo. Ahir dilluns, la Regidoria de Medi Ambient va organitzar un taller amb alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Turró sobre il·lustració marina per conscienciar sobre la necessitat de protegir els mars i oceans i la seva fauna i flora. Els alumnes del municipi participaran en la creació de les plaques informatives que es col·locaran en embornals del poble amb un missatge clar: “Aquí comença el mar'.

On comença el mar? Als embornals de les clavegueres. A partir d'aquesta contundent premissa, la Regidoria de Medi Ambient i la de Platges volen posar l'accent en la prevenció de la contaminació marina. La campanya es posarà en marxa aquest curs escolar, ja que es portarà a terme amb la implicació i participació d'alumnes del municipi. 

Ahir dilluns es va posar en marxa la campanya amb un taller, en el qual la il·lustradora naturalista xilena Victoria Cataldo, va explicar i mostrar als alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Ramon Turró com dibuixar cetacis i fauna marina a partir d'esquematitzar la seva forma. Victoria Cataldo va transmetre'ls com a través de l'art i de la il·lustració es pot fer arribar a la ciutadania el missatge de la conscienciació i prevenció sobre la contaminació del mar. 

Taller d'il·lustració marina
Imatge del taller que es va fer ahir. Foto: AjMalgrat.