L'Ajuntament habilita un punt de recollida de llenya del Gloria a l'avinguda Costa Brava a Can Palomeres

Última revisió 05-10-2020 08:37
05/10/2020

La Regidoria de Manteniment i Via Pública treballa per enllestir la gestió dels residus vegetals que el temporal Gloria va deixar a principis d'any al seu pas per Malgrat de Mar. La pandèmia provocada per la COVID-19 i altres actuacions han fet que s'hagi posposat l'eliminació de les nombroses tones d'aquestes restes que l'Ajuntament va dipositar al terreny municipal de l'avinguda Costa Brava, al costat del barri de Can Palomeres i la carretera N-II. S'ha habilitat un punt de recollida de llenya en aquest terreny. 

La regidora de Manteniment de la Via Pública, Sònia Viñolas, ha explicat que la gestió per eliminar el gran volum de restes vegetals que el temporal Gloria va deixar a Malgrat s'ha reprès ara perquè durant els últims mesos s'han hagut de portar a terme altres tasques prioritàries per la crisi sanitària del coronavirus. Ara es treballa per eliminar les grans soques i arbres que hi ha en aquest terreny i que es van retirar de les platges del municipi a principi d'any. "Estem valorant tècnicament si podem cremar les enormes soques, si és viable i ens poden donar permís per fer-ho. O bé, si les hem de portar a la deixalleria. Aquesta segona opció té un cost econòmic molt elevat, ja que hi ha una gran quantitat de soques de grans dimensions", ha detallat. 

El que ja s'ha començat a fer és tallar els grans arbres en peces de 1,5 metres perquè els veïns i veïnes que ho necessitin pugui emportar-se la llenya a casa d'una manera fàcil i còmoda. D'aquesta manera, queda habilitat un punt de recollida de llenya en aquest terreny. La regidora ha explicat que des de fa temps hi ha persones que se'n porten la llenya i que per poder-ho fer, tallen amb serres les restes, ja que són de grans dimensions. "Per fer-ho fàcil i segur, nosaltres tallarem la llenya en peces d'1,5 metres i les podran recollir de manera còmoda", ha dit. 

Es tallen les fustes per facilitar la seva recollida als ciutadans que necessitin llenya. Foto: Innova Coptalia.
Es tallen les fustes per facilitar la seva recollida als ciutadans que necessitin llenya. Foto: Innova Coptalia.