L'Ajuntament referma el seu compromís amb la salut mental

Última revisió 12-12-2019 10:51
13/02/2019

L'Ajuntament ha signat per primer cop un conveni de col·laboració amb la Comunitat Terapèutica del Maresme que treballa per la salut mental des de fa 41 anys treballa a Malgrat de Mar. La voluntat d'aquest acord és establir un marc de col·laboració per impulsar i refermar el servei que la Comunitat Terapèutica del Maresme presta al col·lectiu de persones que pateixen malalties mentals greus.

El conveni de col·laboració plasma la voluntat de l'Ajuntament i de la Comunitat Terapèutica de treballar plegats per fer activitats conjuntes de conscienciació i divulgació sobre les malalties mentals per aconseguir una actuació social de sensibilització, suport i participació que garanteixi l'atenció i la inclusió social d'aquest col·lectiu.

L'acord recull les accions conjuntes. L'Escola d'Adults Municipal Cases dels Mestres imparteix 2 cursos: curs instrumental bàsic adreçat a joves de la Comunitat Terapèutica per preparar els exàmens de les proves d'Educació Secundària Obligàtoria (ESO) i curs d'informàtica adreçat a persones de la Comunitat i també del Servei de Rehabilitació Comunitària. A més, el Centre Cívic de Malgrat ofereix dos tallers: un de cinema i emocions i un altre de reforç comunitari. Aquest equipament també té cedit un espai a la Comunitat Terapèutica per a realitzar talles, activitats o xerrades entre d'altres.

El conveni també contempla que els Serveis Integrals d'orientació, acompanyament i suport a la Inserció Laboral del Club de la Feina, així com els Serveis Socials, derivin a la Comunitat Terapèutica del Maresme les persones que ho necessitin, així com a l'inrevès. Per altra part, la Comunitat Terapèutica oferirà xerrades informatives sobre la malaltia mental, obertes a tota la ciutadania.

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), ha explicat que "el principal objectiu de ferf el conveni és posar en valor la tasca de la comunitat i l'entesa entre l'administració local i la Comunitat, així com donar el suport institucional que es mereix aquesta tasca". "Amb aquest acord també volem garantir una continuïtat a les tasques que fem conjuntament", ha afegit. El regidor ha volgut subratllar que "apostem per reforçar la salut comunitària i de manera transversal hem signat aquest conveni marc, que també és transversal".

El conveni el van signar dilluns al migdia l'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa (JXM) i el gerent de la Comunitat Terapèutica del Maresme -i també alcalde de Palafolls- Valentí Agustí.

L'Ajuntament referma el seu compromís amb la salut mental
L'Ajuntament referma el seu compromís amb la salut mental