L'alcalde demana informació sobre la tramitació dels ajuts de l'Estat pels danys del Gloria

Última revisió 24-09-2020 14:11
24/09/2020

L’alcalde, Joan Mercader, va aprofitar ahir dimecres la visita de la delegada del govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, per preguntar i conèixer de primera mà la situació dels ajuts que Malgrat de Mar ha de rebre pels danys que va provocar el temporal Gloria el passat mes de gener. Segons ha explicat l’alcalde, Teresa Cunillera va detallar que l’Estat traspassarà les ajudes a la Generalitat de Catalunya, que serà qui les repartirà entre els municipis afectats. Aquest traspàs està pendent de formalitzar un conveni entre l’Estat i la Generalitat. Joan Mercader ha precisat que ha de ser el consistori malgratenc qui demani aquests ajuts a la Generalitat. Teresa Cunillera va visitar ahir al matí les obres de construcció del nou pont del tren sobre el riu de La Tordera

El passat 25 d’agost, el Consell de Ministres del govern de l’Estat va aprovar un reial decret que ampliava els ajuts a municipis pels danys produïts pel temporal Gloria, així com també per la gota freda de la tardor de l’any passat. Aquests ajuts són per a obres de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal, entre altres. Aquest reial decret és un primer pas perquè l’Estat traspassi els ajuts.

Malgrat de Mar ha sofert  les conseqüències catastròfiques del temporal Glòria, un dels pitjors temporals que es recorden en el territori, amb episodis de vent, pluja i temporal marítim, i desbordament del riu Tordera. L'Ajuntament ha fet una primera valoració dels danys ocasionats pel temporal Glòria en uns 20 milions d'euros.

Aquest temporal va provocar greus danys en infraestructures i serveis municipals: Camí de la Pomereda, Camí del Pla, Camí de la Tordera, Riera, Pavelló Germans Margall, Escola Marià Cubí, Escola Montserrat, Llar d’Infants, Escola d’Adults, Platges, Protecció de goles de rec al Pla de Grau, a més de feines puntuals a la resta del municipi (esllavissaments, caiguda d’arbrat, senyalització, neteja de platja, etc.).

 

 

L'alcalde va parlar ahir durant la visita a les obres del pont del tren amb la delegada dels ajuts pendents. Foto:AjMalgrat.
L'alcalde va parlar ahir durant la visita a les obres del pont del tren amb la delegada dels ajuts pendents. Foto:AjMalgrat.