L'Arxiu Municipal presenta el llibre que historiadors de l'art han dedicat al malgratenc Joaquim Garriga

Última revisió 26-04-2022 11:50
12/04/2022

L'Arxiu Municipal presentarà a Malgrat el llibre "L'art de narrar les imatges", que recull escrits de 35 autors dedicats al malgratenc Joaquim Garriga i Riera, catedràtic emèrit d'Història de l'Art Modern de la Universitat de Girona, que va morir al 2018. Els professors de la Universitat de Girona Joan Bosch i Francesc Miralpeix presentaran l'obra. L'acte tindrà lloc el pròxim 22 d'abril a les 19 h a la sala que porta el seu nom. 

El llibre, coordinat pel també malgratenc Joan Bosch, inclou articles de 35 autors que va des de l’edat mitjana fins al món contemporani i que posen de manifest la varietat i la fecunditat de temàtiques, de registres crítics i d’enfocaments metodològics de la ciència que Joaquim Garriga va dur a terme.

El llibre de la col·lecció Memòria Artium ha estat editat conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Museu Nacional d'Art de Catalunya i Museu de Disseny de Barcelona.

 

Una sala d'actes amb el seu nom

Joaquim Garriga Riera va nèixer a Malgrat de Mar el 1945 al si d'una família pagesa del carrer de Maó, on va viure amb els seu pares Alfons Garriga i Pilar Riera, i amb el seu germà Baltasar. Va fer els primers estudis a Malgrat, després va anar a estudiar al Seminari Diocesà de Girona, i més tard, a la Universitat Gregoriana de Roma i a la Universitat de Barcelona. Va ser professor de la Universitat de Barcelona i catedràtic de la Universitat de Girona. L'Ajuntament va batejar la sala d'actes de l'Arxiu Municipal amb el nom de Joaquim Garriga i Riera l'any 2019. 

 

Portada del llibre
"L'art de narrar les imatges". Foto: AjMalgrat.