L'edifici annex a la Biblioteca ja és de l'Ajuntament

Última revisió 12-11-2020 14:45
12/11/2020

L'alcalde, Joan Mercader, i el president de la Cooperativa de Consumidors de Malgrat de Mar S. Coop. C.L. "La Malgratenca", Josep Curós, han signat davant de notària aquest migdia l'escriptura de la donació de l'edifici del carrer Desclapers, annex a la Biblioteca La Cooperativa. D'aquesta manera, la finca ja és propietat de l'Ajuntament de Malgrat, després que la cooperativa hagi fet donació juntament amb 24.000 euros. La voluntat del govern municipal és que l'immoble permeti fer una possible futura ampliació de la Biblioteca La Cooperativa. 

 

 

L'Ajuntament va comprar l'any 1991 a la cooperativa "La Malgratenca" la part noble i més antiga de l'edifici del carrer Desclapers número 18, la delimitada per les torres de guaita. La va adquirir per 34 milions de pessetes i la va rehabilitar per ubicar-hi la biblioteca municipal. En aquell moment, ja es va decidir que la resta de la propietat de la cooperativa es reservava per fer front a possibles deutes de la cooperativa i que en cas que quedessin saldats, se cediria gratuïtament al poble de Malgrat de Mar. El 19 de febrer d'enguany la cooperativa va entrar una instància a l'Ajuntament oferint la donació del bé immoble del carrer Desclapers número 12, així com també dels fons de reserva obligatoris i el fons d'educació i promoció de les cooperatives. La finca té 2 contractes de lloguer, un del local de la planta baixa, i un altre, d'una oficina a la primera planta. Els lloguers es mantindran fins el 30 d'abril de 2027, tal i com marca els acords de la cessió. El ple del 13 d'agost va aprovar l'acceptació de la donació, la qua s'ha fet efectiva avui amb la signatura de l'escriptura davant la notària. L'immoble del carrer Desclapers número 12 està valorat en 507.659,29 euros i a més, l'Ajuntament ha rebut 24.000 euros de la cooperativa, que és en procés de liquidació. 

L'alcalde de Malgrat ha agraït a la junta i als socis de la cooperativa aquesta donació i ha garantit que aquest immoble tindrà un ús cultural. També ha volgut agrair i posar en valor la feina dels serveis jurídics i la regidoria d'Arxiu i Patrimoni durant aquest procés que avui s'ha tancat. Per la seva part, Josep Curós ha volgut recordar a Josep González i Antoni Monguilod de la junta de la cooperativa i ha destacat que la voluntat de la cooperativa és que aquest immoble es conservi i es destini a usos culturals. A l'acte de signatura, també hi ha assistir la regidora de Patrimoni, Lurdes Borrell.