Les activitats de la Setmana de la Natura arrenquen avui amb una visita al pati del Molí de la Sal

Última revisió 03-06-2022 11:11
03/06/2022

L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebra un any més la Setmana de la Natura amb la voluntat d'acompanyar la ciutadania a descobrir els valors ecològics que té municipis i les actuacions que es porten a terme per millorar la biodiversitat. La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb entitats de voluntaris, organitza dues visites guiades: una al pati del Molí de la Sal avui divendres i l'altra, al Pla de Grau, diumenge. L'objectiu d'aquestes activitats és contribuir a prendre consciència de la necessitat de conservar el medi i el patrimoni natural.

Avui es fa una visita guiada al pati del Molí de la Sal amb la participació del grup de voluntaris de la iniciativa Ciència Ciutadana. Els voluntaris explicaran el projecte que porten a terme juntament amb l'Ajuntament, la fundació de recerca i conservació del patrimoni natural Emys i l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera (NatMonT), per aconseguir la millora ecològica de la bassa del Molí de la Sal i el seu entorn. Hi haurà dues sessions per visitar el pati del Molí de la Sal: una a les 18 h i una altra, a les 19 h. 

Diumenge, la visita serà al Pla de Grau per conèixer els ocells que s'hi poden trobar i el guiatge anirà a càrrec dels voluntaris de  l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera (NatMonT). Es faran tres sessions de la visita: a les 8 h, a les 10 h i a les 11:30 h. 

Per poder participar en les dues activitats cal enviar un correu per inscriure's a l'adreça mediambient@ajmalgrat.cat

 

Maig i juny, un munt d'activitats amb les escoles

La Regidoria de Medi Ambient celebra cada any durant els mesos de maig i juny un munt d'activitats per a les escoles amb l'objectiu que la mainada del cicle de Primària conegui de primerà mà l'entorn i la seva biodiversitat. Enguany s'organitza: el 'Joc de l'orgànica' amb l'alumnat 1r de Primària; 'Tornem a la Tordera' per a 3r; 'Creem un bosc de papallones' per a 4t; ‘Escapem rumb a un món millor' per a 5è; 'Taller de bombes de llavors' també amb 5è; 'Descobrim el fons marí' i 'El tresor ecològic de les Mines de Can Palomeres' per a 6è. A més, la Regidoria de Medi Ambient també participarà amb les escoles al 'Let's Clean Europe'.

La regidoria ha organitzat també un taller per fer caixes niu amb els alumnes de Secundària. 

 

Més informació sobre la Setmana de la Natura

Setmana de la Natura 2022
Setmana de la Natura. Foto: AjMalgrat.