L'Escola de Salut de la corporació es posa en marxa fins al 31 de març

Última revisió 27-01-2023 12:59
13/01/2023

L’Escola de Salut del Maresme i la Selva, gestionada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s'ha posat en marxa avui divendres a Malgrat de Mar. L'objectiu és millorar l'estat de salut de les persones majors de 60 anys i es faran 12 tallers al Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres tots els divendres fins al 31 de març. Les persones interessades a participar-hi s'han d'adreçar al CAP. 

 

Aquesta iniciativa té com a objectius millorar l’estat de salut percebut de les persones majors de 60 anys, així com els coneixements i les habilitats en salut de les persones que hi participen. A més, pretén augmentar el suport social i les relacions personals entre tots i totes les participants, a més de reduir  la solitud i l’aïllament. L'Escola de Salut del Maresme i la Selva vol promoure l’apoderament de la gent gran per fer front als esdeveniments vitals estressants, fer-los augmentar l’autopercepció de la salut física i mental i alhora reduir la hiperfreqüentació de visites mèdiques.

Des d'avui i fins al 31 de març, es faran 12 tallers -un cada divendres de 10:30 h a 12 h- al Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres. Les sessions tindran una part pràctica més un temps dedicat a l'expressió emocional de les persones participants. Es potenciarà l’ús de dinàmiques grupals que afavoreixin la interrelació grupal i facin més entenedor el contingut de la sessió. Es prioritzarà l’espai de paraula i relació grupal davant els continguts teòrics. A més, s'oferirà un espai de cinc minuts per a qui es vulgui quedar per iniciar exercicis bàsics de relaxació, respiració i estiraments per tal que ells ho integrin al seu dia a dia. Les sessions tractaran temes com la memòria, la sexualitat, la cuina i alimentació saludables, la relació social i el suport emocional, entre d'altres. 

El primer tinent d'alcaldessa i regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, ha assistit a la posada en funcionament de l'Escola de Salut aquest matí. 

Escola de Salut del Maresme i la Selva
Imatge de la inauguració de l'Escola de Salut de la corporació al Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres aquest matí. Foto: AjMalgrat.