Mainada i gent gran compartiran una nova trobada intergeneracional, el pròxim 27 de maig a Can Campassol

Última revisió 29-04-2022 13:32
29/04/2022

La Regidoria de Gent Gran celebrarà la trobada intergeneracional de la iniciativa "Una carta i un moment feliç" el pròxim 27 de maig al Parc de Can Campassol. Aquesta jornada servirà perquè els alumnes de segon cicle de Primària i les persones grans de les residències del poble, els quals s'han estat intercanviant correspondència, es puguin conèixer i compartir una estona parlant, passejant o jugant. Aquesta experiència ja es portava a terme l'any 2020 i va quedar interrompuda per la pandèmia. 

 

Amb la trobada del pròxim 27 de maig es culmina la iniciativa que va arrencar al mes de març cada nen i nena participant escriu una carta a una persona gran d'alguna de les residències del poble. En l'escrit, l'infant es presenta i demana a la persona gran amb la qual contacta si li pot compartir un bon record o experiència que hagi tingut i que li transmeti felicitat. Amb l'ajuda dels treballadors i treballadores de les residències, les persones grans retornaran la correspondència presentant-se i explicant el seu record feliç. La mainada farà un dibuix representant l'escena descrita, que serà lliurat a cada persona gran de mans dels nens i nenes en una lúdica trobada intergeneracional, que organitzarà al maig l'Ajuntament.

La trobada intergeneracional permetrà a la mainada i a la gent gran compartir unes hores perquè es coneguin personalment, parlin, passegin o juguin. Aquesta experiència ja es va portar a terme el febrer de 2020, just abans de l'inici de la pandèmia de la COVID-19. 

 

Combatre la sol·licitud no volguda

La voluntat d'aquest projecte és combatre la solitud no volguda i l'aïllament que pateixen algunes persones que estan en les residències de gent gran. La idea és apropar i connectar la gent gran i els infants, a través d'activitats lúdiques i educatives, i alhora fomentar la socialització intergeneracional i treballar valors com el respecte, l'empatia i la solidaritat amb els més joves.

 

Avui, 29 d'abril, se celebra el Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions, el qual es va instaurar l'any 2009 gràcies a l'impuls d'organitzacions com la Plataforma Europea de la Gent Gran i el Fòrum Europeu de la Joventut. L'objectiu de celebrar aquest dia és promoure la defensa dels drets de les persones grans com també la visibilització i el foment del respecte per aconseguir la contribució i participació de la gent gran a la societat actual.

 

 

Notícies relacionades:

Es reprèn el projecte intergeneracional entre gent gran i mainada

Mainada i gent gran comparteixen trobada intergeneracional, compartint respecte, empatia i solidaritat

 

Trobada intergeneracional
Imatge d'arxiu de l'última trobada intergeneracional al febrer de 2020. Fotos: AjMalgrat.