Malgrat participa en una campanya per millorar el reciclatge de vidre aquest estiu

Última revisió 16-07-2021 14:07
16/07/2021

L'Ajuntament de Malgrat de Mar s'adhereix a la campanya Bandera Verda d'Ecovidrio per millorar els resultats de la recollida selectiva d'envasos de vidre. Aquesta iniciativa que té com objectiu guardonar l'esforç d'establiments dels municipis costaners per a la transició verda. A Malgrat hi participen 160 hotels, càmpings, restaurants i bars s'han sumat a aquesta iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament Malgrat de Mar i Ecovidrio. Aquesta edició comptarà amb la participació de 23 municipis de Catalunya i un total 129 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents de l'Estat i un total de 14.000 establiments. Pals i Tossa de Mar van ser els guanyadors de l'última edició. 

El regidor de Medi Abient, Óliver Sánchez-Camacho, ha assistit aquest matí a la presentació que s'ha celebrat a Mataró i que dóna el tret de sortida de la campanya.  

La campanya amb l'objectiu de facilitar la participació dels establiments instal· larà nous contenidors i lliurarà, de manera gratuïta, galledes per facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre. També hi haurà un equip tècnic que durant dos mesos informarà de la campanya i fomentarà la participació. A més, realitzarà un control diari dels volums per adaptar les rutes de recollida si és necessari.

Per aconseguir el distintiu de Bandera Verda, Malgrat haurà d'augmentar el volum de recollida selectiva d'envasos de vidre respecte l'any anterior i el percentatge i col·laboració de participants, així com donar suport a la campanya. D'altra banda, els municipis que aconsegueixin incrementar els seus ratios de recollida d'envasos de vidre, encara que no siguin els que més hagin augmentat la seva xifra, rebran un reconeixement singular per part d'Ecovidrio per l'esforç realitzat i per millorar la concienciació en el seu municipi.

 

El reciclatge de envasos de vidre a Malgrat de Mar

L'any 2020, les malgratenques i els malgratencs van reciclar 391 tones de residus d'envasos de vidre, que suposen 20,9 quilos per habitant. Malgrat disposa de 115 contenidors de vidre.

 

Una entitat sense ànim de lucre

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus i d'envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d'Envasos i Residus d'Envasos i des dels seus inicis l'any 1998, es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclat que garanteix un servei complet i al que tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació amb el punt verd, el sistema de reciclat.

La tasca d'Ecovidrio és garantir el reciclat d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.

Les últimes dues dècades, el sistema d'Ecovidrio ha permés el creixement de la taxa de reciclat, tot passant d'un 31,3% a l'any 2000 al 76,8% en 2018, segons les últimes dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITERD).